Ο Κάνιε Γουέστ υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει το Parler που «μιμείται» το Twitter

Ο Κάνιε Γουέστ υπέγραψε συμφωνία για να αγοράσει το Parler που «μιμείται» το Twitter

Η κίνηση του ράπερ να αποκτήσει το Parler έρχεται αφότου το Twitter και το Instagram περιόρισαν τους λογαριασμούς του λόγω αντισημιτικά σχόλια

Ο Kanye «Ye» West υπέγραψε συμφωνία με την Parlement Technologies για να αγοράσει το Parler, αντιγραφή του Twitter, που έχει αρχίσει «να αγωνίζεται ενάντια στους γίγαντες της τεχνολογίας, τις κυβερνήσεις που ρυθμίζουν και ελέγχουν τα πάντα, τη λογοκρισία και την κουλτούρα ακύρωσης».

Η κίνηση του Αμερικανού ράπερ και επιχειρηματία να αποκτήσει το Parler έρχεται αφότου το Twitter και το Instagram περιόρισαν τους λογαριασμούς του, νωρίτερα αυτόν το μήνα, επειδή δημοσίευσε αντισημιτικά σχόλια.

Οι όροι της προτεινόμενης συμφωνίας του West για το Parler δεν αποκαλύφθηκαν. Σε ανακοίνωσή τους, οι Kanye West και Parlement ανέφεραν: «Ο Ye έχει γίνει ο πλουσιότερος μαύρος στην ιστορία μέσω της μουσικής και της ένδυσης και παίρνει μια τολμηρή στάση ενάντια στην πρόσφατη λογοκρισία του από τους τεχνολογικούς γίγαντες, χρησιμοποιώντας τα πολλά ταλέντα του για να καθοδηγήσει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χωρίς κουλτούρα ακύρωσης».

«Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα» τόνισε ο ράπερ σε δήλωσή του, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το Parler, που ιδρύθηκε το 2018, υπερηφανεύεται ότι είναι «πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης». Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια, μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο του 2021, το Google Play και το App Store της Apple απαγόρευσαν το Parler, λόγω περιεχομένου που υποκινούσε τη βία. Η εφαρμογή επέστρεψε στην υπηρεσία της Google τον προηγούμενο μήνα, ενώ πλέον είναι επίσης διαθέσιμη και στο App Store.