Πώς λειτουργεί το SEO;

Πώς λειτουργεί το SEO;

Περιλαμβάνει την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, ώστε η Google να σας δίνει υψηλότερες κατατάξεις με την πάροδο του χρόνου

Οι διαφημίσεις Google Ads έχουν τα πλεονεκτήματά τους, αν θέλετε να φτάσετε ψηλά στην κατάταξη γρήγορα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αν αναζητάτε μια μακροπρόθεσμη λύση, τότε το SEO είναι η καλύτερη και πιο έξυπνη επιλογή για εσάς.

Το SEO περιλαμβάνει την εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, έτσι ώστε η Google να σας δίνει υψηλότερες κατατάξεις με την πάροδο του χρόνου.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία περιεχομένου, τη βελτιστοποίηση του ιστότοπού σας, τον καθορισμό στόχων και την παρακολούθηση της προόδου σας. Ένας ιστότοπος με εξαιρετικό SEO θα φορτώνει γρήγορα, θα έχει εξαιρετικό περιεχόμενο, θα είναι εύκολος στην κατανόηση και την πλοήγηση και πολύ χρήσιμος για τους πελάτες σας. Παρακάτω, θα βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις που προκύπτουν συχνότερα σχετικά με το πως λειτουργεί το SEO.

Ποια είναι τα oφέλη του SEO;

Χαμηλότερο budget

 Εάν η εταιρεία σας λειτουργεί με περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να εξετάσετε το SEO. Μια εφάπαξ επένδυση στις καλύτερες υπηρεσίες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης θα σας δώσει μακροχρόνια αποτελέσματα και θα αποκτήσετε οργανική επισκεψιμότητα που οδηγεί σε χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να πληρώνετε για τα κλικ!

Ευρύτερο δυναμικό κοινό 

Οι υπηρεσίες SEO σάς επιτρέπουν να στοχεύσετε ένα ευρύτερο κοινό, διατηρώντας παράλληλα το κόστος χαμηλά. Εάν θέλατε να στοχεύσετε ένα ευρύτερο κοινό με το Google Ads, θα έπρεπε να αυξήσετε την κατανομή του προϋπολογισμού σας για τη λειτουργία. Με το Seo μπορείτε να στοχεύετε κάθε πιθανούς πελάτες τόσο κοντά, όσο και μακριά από την τοποθεσία της εταιρείας σας. 

Το SEO προωθεί την εταιρεία σας όλη μέρα, κάθε μέρα

Mε ένα χρήσιμο και σωστό περιεχόμενο μπορείτε να προωθήσετε την επιχείρησή σας 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν αναλογιστείτε ότι η Google επεξεργάζεται περισσότερες από 60.000 αναζητήσεις το δευτερόλεπτο. Δεν προσπαθείτε να προσεγγίσετε τους καταναλωτές με μια διαφημιστική πινακίδα που θα εντοπίσουν όταν φεύγουν από την πόλη για το Σαββατοκύριακο - τους προσεγγίζετε όταν σας αναζητούν και κυρίως με μη διαφημιστικό τρόπο.

Πώς διαφέρει το SEO από τις διαφημίσεις Google Ads;

Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των υπηρεσιών βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης και των Google Ads όσον αφορά την απόδοση της επένδυσης (ROI). Ενώ το SEO δημιουργεί επισκεψιμότητα για την επιχείρησή σας συνεχώς ακόμη και μετά το πέρας της καμπάνιας, οι διαφημίσεις Google Ads δημιουργούν επισκεψιμότητα μόνο κατά τη διάρκεια της καμπάνιας. Εάν επενδύσετε σε υπηρεσίες SEO, είναι πιθανό να έχετε συνεχή επισκεψιμότητα από αυτή την επένδυση. Μπορεί να χρειαστείτε μερικές αλλαγές για να προσαρμοστείτε στα εξελισσόμενα πρότυπα της Google, αλλά το περιεχόμενό σας θα διατηρεί την αξία του καθ' όλη τη διάρκεια.

Πόσο σύντομα μπορεί να λειτουργήσει το SEO;

Σύμφωνα με μια έρευνά που συνδυάζει τις εμπειρίες 75 εμπειρογνωμόνων SEO με διαφορετικό βιομηχανικό υπόβαθρο, αν και το SEO είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, μπορείτε να περιμένετε να δείτε αποτελέσματα από αυτό ήδη από τον δεύτερο μήνα. Οι περισσότεροι ειδικοί SEO συμφωνούν ότι χρειάζονται 2 - 4 μήνες για να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα από το SEO. Ωστόσο, παράγοντες όπως η ποιότητα, η ηλικία και το κύρος του ιστότοπου μπορούν να επηρεάσουν αυτή την περίοδο. Σε γενικές γραμμές, το 94,6% των εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι οι ιστότοποι με καλούς συνδέσμους και περιεχόμενο μπορούν να αναμένουν αποτελέσματα SEO εντός 6 μηνών.