Google: Τον Ιανουάριο του 2022 η επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο

Google: Τον Ιανουάριο του 2022 η επιστροφή των εργαζομένων της στο γραφείο

Παρατείνεται η τηλεργασία για το φόβο της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα

Η Google μετέθεσε για τον Ιανουάριο του 2022 την υποχρεωτική επιστροφή των υπαλλήλων της στο γραφείο, όπως και οι γείτονές της στην Σίλικον Βάλεϊ, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορονοϊού.

"Χαίρομαι που πολλά από τα γραφεία μας έχουν ήδη ξανανοίξει", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σούνταρ Πιτσάι, ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού γίγαντα, "αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου η πανδημία εξακολουθεί να προκαλεί αβεβαιότητες". Η υποχρεωτική επιστροφή παγκοσμίως στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου του 2022 "για να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές" στους εργαζόμενους, πρόσθεσε. "Θα λάβετε ειδοποίηση 30 ημέρες νωρίτερα ότι οφείλετε να επιστρέψετε στο γραφείο", διευκρίνισε επίσης ο Πιτσάι.

Οι γείτονες της Google στην Σίλικον Βάλεϊ στην Καλιφόρνια, το Facebook και η Apple, όπως και η Amazon, έκαναν πρόσφατα παρόμοιες ανακοινώσεις. Οι εταιρείες αυτές προέβλεπαν μια επιστροφή το φθινόπωρο χάρη στις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της COVID-19, αλλά αναθεώρησαν τα σχέδιά τους λόγω του νέου κύματος της πανδημίας.

Η Google βρίσκεται επίσης μεταξύ πολλών επιχειρήσεων, στον τομέα της τεχνολογίας ή σε άλλους, που έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους υπαλλήλους τους.

Η τηλεργασία έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις μεταξύ των εργαζομένων που επιθυμούν να επιστρέψουν στα γραφεία τους και να εργάζονται όπως πριν από την υγειονομική κρίση, αυτών που προτιμούν την τηλεργασία και αυτών που προτιμούν ένα υβριδικό μοντέλο.

Ήδη από την περασμένη χρονιά, το Twitter έκανε πρόταση στους υπαλλήλους του να εργάζονται από το σπίτι τους επ'αόριστον. Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ έκρινε από την πλευρά του ότι το μισό από το εργατικό δυναμικό της πλατφόρμας θα μπορούσε να εργάζεται εξ αποστάσεως σε δέκα χρόνια.

"Η πανδημία είναι μια πρόκληση που μας κάνει όλους πιο ταπεινούς και έχω εντυπωσιαστεί πολύ από τον τρόπο που προσαρμόζονται οι ομάδες μας", υπογράμμισε ο Πιντσάι. Ο επικεφαλής της Google δεσμεύτηκε παράλληλα για δύο νέα ρεπό που θα δώσει η εταιρεία στο προσωπικό της παγκοσμίως, στις 22 Οκτωβρίου και τις 17 Δεκεμβρίου.