Το Gmail αποχαιρετά τα Windows 8

Λιγότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία των Windows 8, η Microsoft συνεχίζει να αναπτύσσει το app store της νέα της πλατφόρμας. Όμως η Google αποφάσισε να μην συνεχίσει την δημιουργία εφαρμογών για το συγκεκριμένο λειτουργικό. Η συγκεκριμένη απόφαση περιλαμβάνει και το δημοφιλές ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, Gmail.
 
Ο διευθυντής παραγωγής της Google, Clay Bavor, δήλωσε πως η εταιρία είναι πολύ προσεκτική και επιλεκτική στο που επενδύει το χρόνο αλλά και τα χρήματα της, με το τεχνολογικό site, Slash Gear, να επισημαίνει πως "η Google πηγαίνει όπου πηγαίνουν και οι χρήστες, και αυτοί βρίσκονται στα Windows 8 ή στις Windows Phone συσκευές". Ο Bavor πρόσθεσε πως η απόφαση δεν είναι "απόλυτη" και πως η εταιρία μπορεί να αλλάξει γνώμη αν το πλήθος των χρηστών της Microsoft μεγαλώσει. 
 
Η Google ήδη έχει επενδύσει τεράστια κεφάλαια για την εξέλιξη των εφαρμογών της στις πλατφόρμες iOS και Android και σκοπεύει το νέο έτος να συνεχίσει με την ίδια πολίτικη, με τον Bavor να τονίζει πως "οι σημερινές εφαρμογές της Google είναι απλά μία πρώτη γεύση του τι θα ακολουθήσει στο μέλλον".
 
 
Οι χρήστες των Windows 8 θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το Gmail και τις άλλες εφαρμογές της Google μέσω του πλοηγού τους, όμως δε θα έχουν την εμπειρία χρήσης που θα τους προσέφερε μία ενσωματωμένη εφαρμογή. Η αλήθεια είναι, όπως παραδέχτηκε και ο αναλυτής της Microsoft, Paul Thurrot, πως οι πωλήσεις των Windows 8 αλλά και του Surface δεν έχουν πλησιάσει στους στόχους της εταιρίας, όμως οι αναλυτές της αγοράς παραμένουν αισιόδοξοι πως μέχρι το 2016 το μερίδιο της Microsoft θα ανέβει κατακόρυφα. Ίσως τότε να αλλάξει την άποψη της και η Google.