Το απίθανο τρικ που κάνει τον υπολογιστή σου να μιλά

Το απίθανο τρικ που κάνει τον υπολογιστή σου να μιλά

Πώς μπορείς να τον κάνεις να λέει ό,τι πληκτρολογείς

To Notepad (Σημειωματάριο) είναι ένα πρόγραμμα που υπάρχει στα Windows από πάντα λες, κι έτσι περνά συνήθως στα «ψιλά» της καθημερινής χρήσης, ενώ μπορεί να κάνει απίθανα πράγματα.

Από ένα σωρό τρικ μέχρι και αστείους «ιούς» που στέλνεις σε φίλους και τους τρελαίνεις.

Ξεδιπλώνοντας την αστείρευτη μαγεία του Notepad, εδώ θα δούμε ένα εξίσου υπέροχο κόλπο που κάνει τον υπολογιστή μας να λέει ό,τι ακριβώς πληκτρολογούμε.

Ανοίγουμε λοιπόν το Notepad (Σημειωματάριο) και επικολλούμε με copy-paste τον παρακάτω κώδικα.

Dim Message, Speak
     Message=InputBox("Enter text","Speak")
     Set Speak=CreateObject("sapi.spvoice")
     Speak.Speak Message

Κατόπιν πάμε να σώσουμε το αρχείο. Ανοίγουμε το Save As (Αποθήκευση ως), επιλέγουμε το All Types (Όλα τα αρχεία) και σώζουμε το αρχείο με ό,τι όνομα θέλουμε και την κατάληξη «.vbs» (π.χ. Speak.vbs).

Με διπλό κλικ πάνω στο σωσμένο αρχείο (αποθηκεύστε το στην επιφάνεια εργασίας για εύκολη πρόσβαση), θα ανοίξει ένα μικρό παράθυρο. Εκεί πληκτρολογούμε το κείμενο που θέλουμε (στα αγγλικά, αναγκαστικά) και πατάμε OK.

Το κομπιούτερ θα πει ό,τι ακριβώς γράψαμε. Το τρικ δουλεύει με όλες τις εκδόσεις των Windows, πηγαίνοντας πίσω ως και τα Windows XP.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή στον κώδικα, να περαστεί με τα κενά που έχει μπροστά από τις 3 τελευταίες γραμμές, αλλιώς δεν δουλεύει. Καλύτερα να τον πάρετε κατευθείαν από το παρακάτω link.

https://www.tweakandtrick.com/2010/06/make-talk-it-script-in-windows-xp.html