Ένα αχτύπητο κόλπο στα Windows – Τι γίνεται αν «ταρακουνήσεις» ένα παράθυρο

Ένα αχτύπητο κόλπο στα Windows – Τι γίνεται αν «ταρακουνήσεις» ένα παράθυρο

Οι κρυμμένοι άσοι των Windows 10

Τα Windows 10 κόμισαν πολλά καινούρια πράγματα στους χρήστες του λειτουργικού της Microsoft, μικρά και μεγάλα χαρακτηριστικά και λειτουργίες για ακόμα μεγαλύτερη χρηστικότητα.

Μόνο που κάποια παραμένουν κρυφά και μυστικά και πρέπει να τα ανακαλύψει ο καθένας μόνος του. Ή να συμβουλευτεί όσους ξέρουν.

Ένα από τα απίθανα νέα τρικ που μπορείς να κάνεις, και μας το λέει η γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα CNET, έχει να κάνει με την άμεση ελαχιστοποίηση όλων των παραθύρων, κρατώντας ανοιχτό μόνο αυτό που χρησιμοποιείς.

Αυτό μπορεί να φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο όταν η οθόνη μας έχει παραγεμίσει από ανοιχτά παράθυρα. Μπορείς με μια κίνηση να τα ελαχιστοποιήσεις όλα, κρατώντας ανοιχτό αποκλειστικά αυτό στο οποίο εργάζεσαι. Κι αυτό γίνεται με τρόπο τουλάχιστον διασκεδαστικό.

Πας λοιπόν στο παράθυρο που θες να αφήσεις ανοιχτό και κλικάρεις με το ποντίκι πάνω στο όνομά του στο πάνω μέρος του παραθύρου. Κρατώντας πάντα πατημένο το αριστερό κουμπί του mouse, μετακινείς το παράθυρο αριστερά-δεξιά ή πάνω-κάτω, δεν έχει σημασία.

Το «ταρακουνάς» ουσιαστικά στην οθόνη. Έπειτα από 2-3 τέτοιες κινήσεις, θα δεις μαγικά όλα τα παράθυρα να ελαχιστοποιούνται, αφήνοντας στην οθόνη μόνο αυτό που ταρακούνησες. Αν το ξανακάνεις, τα παράθυρα επιστρέφουν στη θέση τους στην οθόνη.

Πραγματικά καταπληκτικό...