Οι κλειστές πολιτικές πληγώνουν τους χρήστες

Ο CEO της Google, Larry Page, στην δεύτερη συνέντευξη του από τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας, μίλησε στο περιοδικό Fortune καλύπτοντας μεγάλη γκάμα θεμάτων που αφορούν τις μελλοντικές τεχνολογίες της εταιρίας, την ελευθερία των χρηστών αλλά και την Apple.
 
Σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της εταιρίας ο Page δήλωσε "η επιλογή είναι το παν. Θέλουμε να επιλέξουμε πράγματα που θα δώσουν κίνητρο στους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του κόσμου να έρθουν να δουλέψουν για εμάς. Κοιτάξτε τα αυτόματα αυτοκίνητα, αν καταφέρουμε να υλοποιήσουμε αυτό το πρότζεκτ θα είναι μία βελτίωση του τρόπου μεταφοράς και αυτό είναι κάτι θετικό για το κοινωνικό σύνολο. Μου αρέσει όταν επιλέγουμε τέτοιες προκλήσεις, μεγάλες καινοτομίες που η τεχνολογία μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και όσο και αν μας στοιχίσει για να το υλοποιήσουμε αποκλείεται να είναι τόσο μεγάλο το κόστος όσο η ανταμοιβή. Οι περισσότεροι έχουν την τάση να σκέφτονται πράγματα που ήδη υπάρχουν. Η δική μας δουλειά είναι να σκεφτόμαστε αυτά που δεν έχουν περάσει από το μυαλό κανενός ότι μπορεί να έχουμε ανάγκη".
 
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών αλλά και την ελευθερία στις επιλογές τους τόνισε πως "θα ήθελα πραγματικά να δω περισσότερη συνεργασία από τις εταιρίες με γνώμονα το καλό του χρήστη. Πραγματικά δε μου αρέσει να βάζω την εταιρία σε διαδικασίες ανταγωνισμού γιατί όταν ανταγωνίζεσαι με κάποιον, επικεντρώνεσαι στο δικό του έργο και προσπαθείς πως και πως να ξεπεράσεις ότι αναπτύσσει σήμερα, αυτό σε εμποδίζει από το να προχωράς δύο και τρία βήματα μπροστά. Το Internet δημιουργήθηκε στα πανεπιστήμια και είχε σχεδιαστεί να προωθεί την έννοια της συνεργασίας, πλέον με την εμπορευματοποίησή του, δυστυχώς, του συμπεριφερόμαστε σαν αποκομμένα νησιά, πράγμα που πιστεύω είναι άσχημο για τους χρήστες".
 
Τέλος αναφορά γίνεται στην σχέση της Google με την Apple, "φυσικά και είμαστε σε επαφή με την Apple, έχουμε άλλωστε σχέσεις σε επίπεδο έρευνας μαζί τους,οπότε είναι λογικό να επικοινωνούμε. Όλες οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας έχουν κάνει σπουδαία πράγματα, αλλιώς δε ήταν μεγάλες. Είναι κρίμα που πολλές φορές, αντί υπάρχει συνεργασία αναλωνόμαστε σε ανταγωνιστικές τακτικές". 
 
Κλείνοντας την συνέντευξή του, το αφεντικό της Google, τόνισε πως "είναι αδύνατο να προβλέψω πόσο καιρό θα υπηρετώ την εταιρία από αυτή τη θέση, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως νιώθω την ευθύνη,υπό την καθοδήγηση μου,η εταιρία να πάει βήματα μπροστά. Μέρος της δουλειάς μου είναι να κλιμακώσω τις φιλοδοξίες μας ώστε να πετύχουμε περισσότερες θετικές αλλαγές στον κόσμο μας αλλά και καθαρά στον τομέα της τεχνολογίας. Έχω την αίσθηση πως δεν έχουμε πλησιάσει καν,τα επίπεδα που η εταιρία μπορεί να φτάσει".