Πώς να πάρεις τον απόλυτο έλεγχο του κινητού σου

Πώς να πάρεις τον απόλυτο έλεγχο του κινητού σου

Πού πρέπει να πατήσεις… 7 φορές για να αποκτήσεις δικαιώματα developer στο smartphone σου

Το λειτουργικό σύστημα της Google είναι πολύ απλό στη χρήση, μόνο που το Android μας επιτρέπει να πάμε πιο βαθιά σε επίπεδο εξερεύνησης του κινητού μας τηλεφώνου, αποκτώντας μεγαλύτερο βαθμό εξατομίκευσης και χρηστικότητας.

Κάτω από την απλή επιφάνεια για όλους τους χρήστες κρύβονται ένα σωρό ρυθμίσεις, επιλογές που αφορούν συνήθως τους επαγγελματίες του χώρου. Ή τους ανθρώπους που αρέσκονται να πειραματίζονται με τα gadgets τους.

Για να εκμεταλλευτεί λοιπόν κανείς όλα τα καλούδια που έχει να προσφέρει το λειτουργικό της Google, πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποκτήσει δικαιώματα developer στη συσκευή του.

Σύμφωνα με τα βήματα που μας περιγράφει το PCMag, αυτό γίνεται πηγαίνοντας αρχικά στο μενού των Ρυθμίσεων (Settings) και βρίσκοντας την επιλογή About Phone.

Όταν το πατήσουμε, θα βρούμε κάπου στην αρχή του μενού το Build number. Την επιλογή Build number την πατάμε 7 φορές και θα μας ζητηθεί ενδεχομένως (αναλόγως την έκδοση του Android) ο κωδικός ξεκλειδώματος της οθόνης.

Αφού τον πληκτρολογήσουμε, πηγαίνουμε ξανά στα Settings, βρίσκουμε το System (System & updates) και τώρα η επιλογή Developer Options είναι ανοιχτή για περιήγηση (σε κάποια Android τη βρίσκουμε μέσα στο μενού Advanced).

Τι μπορείς να κάνεις τώρα που έγινες... developer; Να αλλάξεις μια σειρά από ρυθμίσεις για προχωρημένους, μεταξύ αυτών τις επιλογές συνδεσιμότητας Bluetooth και USB, και ένα σωρό πράγματα που σίγουρα θα βρεις ενδιαφέροντα...