Με οθόνη αφής το νέο Lenovo Thinkpad X1

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κυκλοφορούσαν φήμες για ένα νέο ultrabook από τη Lenovo εξοπλισμένο με οθόνη αφής. Η κινεζική εταιρία πλέον επιβεβαίωσε τις φήμες ανακοινώνοντας την touch έκδοση του Thinkpad X1 Carbon ultrabook που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα Windows 8.

Η νέα έκδοση διατηρεί τα χαρακτηριστικά της κανονικής και θα διαθέτει οθόνη τεχνολογίας Anti-Glare και ανάλυσης 1600x900 pixel, τον τρίτης γενιάς επεξεργαστή Intel i5-3427U με χρονισμό στα 1,8GHz, 3 GB DDR3 RAM, ενσωματωμένο δέκτη 3G, πληκτρολόγιο ThinkPad με backlit φωτισμό και θήκη από ανθρακόνημα.

Η μεγαλύτερη διαφορά με τον προκάτοχο του είναι το πάχος της οθόνης, που είναι λίγο πιο λεπτή στα 20.8 χιλιοστά αλλά και το βάρος της συσκευής που πλέον ζυγίζει λίγο λιγότερο από 1.5kg, γεγονός που το κατατάσσει ανάμεσα στα ελαφρύτερα ultrabooks της κατηγορίας του, ακόμα και από αυτά μικρότερων διαστάσεων. Όπως αναφέρει μάλιστα και η ίδια η εταιρεία, πρόκειται για "την πιο ελαφριά οθόνη 14" ιντσών". Όσον αφορά την αυτονομία της μπαταρίας φτάνει μέχρι και τις 8.2 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας.

Το ThinkPad X1 Carbon Touch θα είναι διαθέσιμο για το καταναλωτικό κοινό κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα με τιμή που θα ξεκινά από τα 1399 δολάρια (1080 ευρώ).