Gundam: Το γιγαντιαίο ρομπότ 25 τόνων που περπατάει, γονατίζει και δέιχνει τον ουρανό

Gundam: Το γιγαντιαίο ρομπότ 25 τόνων που περπατάει, γονατίζει και δέιχνει τον ουρανό

Δείτε το βίντεο

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είδαμε ότι στην Gundam Factory Yokohama, νότια του Τόκιο, γίνονταν δοκιμές για τις κινητικές δεξιότητες του ύψους 18 και κάτι μέτρων ρομπότ RX-78-2 Gundam. Τον περασμένο Ιούλιο, οι μηχανικοί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν ότι το ρομπότ ήταν σε θέση να υψώσει και να επαναφέρει στο έδαφος το γιγαντιαίο μηχανικό πόδι του. Πριν από λίγο καιρό, καινούργια βίντεο τεκμηρίωσαν πρόοδο στις εργασίες: το βάρους σχεδόν 25 τόνων μηχανικό θαύμα μπορεί τώρα να περπατήσει, να γονατίσει, να στρέψει το κεφάλι του, ακόμη και να υψώσει το χέρι του δείχνοντας στον ουρανό.

Το ρομπότ RX-78-2 Gundam έχει «εξέλθει» από δημοφιλή τηλεοπτική σειρά κινούμενων σχεδίων στην Ιαπωνία: έκανε το ντεμπούτο του το 1979 στη σειρά «Mobile Suit Gundam» – σε σκηνοθεσία, αρχικά, του Yoshiyuki Tomino και animation από Sunrise. Η σειρά έγινε ένα ατελείωτο φραντσάιζ με πάνω από 50 κινηματογραφικές ταινίες, πάμπολλες τηλεοπτικές σειρές που προέκυψαν από την πρώτη, ιστορίες μάνγκα και βινετοπαιχνίδια.

Οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν στην Gundam Factory Yokohama τον περασμένο Ιανουάριο και ο προγραμματισμός ήθελε το ρομπότ να είναι έτοιμο τον φετινό Οκτώβριο για τα εγκαίνια του πάρκου ψυχαγωγίας της Gundam Factory. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης ήταν λόγω της πανδημίας αναπόφευκτη και, κατά συνέπεια, ο Gundam το ρομπότ θα παραμείνει για περίπου έναν χρόνο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.