Ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείς όταν φορτίζεις το λάπτοπ σου

Ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείς όταν φορτίζεις το λάπτοπ σου

Τι πρέπει να προσέχεις

Το λάπτοπ έχει αντικαταστήσει τους επιτραπέζιους υπολογιστές σε πολλά σπίτια. Ίσως και στο δικό σου. Είσαι όμως σίγουρος ότι το χρησιμοποιείς απόλυτα σωστά; Για παράδειγμα το κρατάς συνέχεια στην πρίζα και αν όχι, πόσο συχνά το φορτίζεις.

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας για την φόρτιση του λάπτοπ σου που πρέπει να γνωρίζεις. Και αυτός είναι ότι δεν πρέπει να τον φορτίζεις στο 100%.

Θα απορήσεις και θα σκεφτείς για ποιο λόγο... Θα πρέπει να το φορτίζεις έως να φτάσει η μπαταρία στο 80% της. Κι αυτό γιατί μια μπαταρία που φορτίζεται πλήρως τείνει να ταλαιπωρείται, κάτι που μειώνει το προσδόκιμο της ζωής της. Θα πρέπει λοιπόν ούτε να αποφορτίζεται εντελώς (βάζε το λάπτοπ στην πρίζα στο 40%) αλλά ούτε να φορτίζεται πλήρως.

Επίσης, αν χρησιμοποιούμε το laptop ως desktop, έχοντάς το συνεχώς συνδεδεμένο στο ρεύμα δηλαδή καλύτερα να βγάζουμε την μπαταρία από τη συσκευή.

2
σχόλια
  1. avatar Nick S

    Ναι καλά τα λέτε, θεωρητικά πράγματι έτσι είναι για όλες τις μπαταρίες λιθίου, όχι μόνο του λάπτοπ. Από το κινητό μέχρι το tesla σου δεν πρέπει να φορτίσεις 100%. Ωστοσο, οι κατασκευαστές έχουν βρει την λύση στο λογισμικό και το πρόβλημα στα κινητά και λάπτοπ είναι πρακτικά ανύπαρκτο. Καλός clickbait τίτλος φυσικά..

  2. avatar Γιάννης Λ.

    Αμα μιλάτε για laptops 10ετίας ίσως.
    Τα συγχρονα laptops εχουν ελεγχο φορτισης και φορτίζουν την μπαταρία οπως ακριβώς λεει ο κατασκευαστης, τα υπόλοιπα ειναι ναχαμε να λεγαμε....

Παρακαλούμε περιμένετε ...