Τα τρία λάθη που καταστρέφουν τα λαπτοπ

Τα τρία λάθη που καταστρέφουν τα λαπτοπ

Μάλλον τα κάνεις και εσύ

Το λαπτοπ όπως και το κινητό μας έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια προέκταση του χεριού μας. Ωστόσο, πολλές φορές τα χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπος προκαλώντας τους ακόμη και ζημιά

Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε με το λαπτοπ μας τα οποία μπορεί να κοστίσουν ακριβά. Δείτε τρία από αυτά...

1. Κλείνουμε μόνο το καπάκι

Μεγάλο λάθος. Θα πρέπει κάποιες φορές να το απενεργοποιούμε. Κι αυτό γιατί ο υπολογιστής, όπως και το κινητό χρειάζονται πού και πού ένα restart. Κάθε φορά που εσύ κλείνεις το λάπτοπ σου, αυτό στην πραγματικότητα «καθαρίζει» και είναι έτοιμο για την επόμενη φορά που θα το ανοίξεις.

2. Το έχουμε μόνιμα στην πρίζα

Μεγάλο λάθος να έχεις το λαπτοπ σου πάντα σε φόρτιση. Αν το κάνεις και εσύ μάλλον δεν γνωρίζεις ότι αφήνοντας το καλώδιο στην πρίζα ενώ είναι φορτισμένη η μπαταρία δεν εξοικονομείς ενέργεια, αλλά αντίθετα φθείρεις σιγά σιγά την μπαταρία.

3. Ακουμπάμε το λαπτοπ στα πόδια μας

Πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη κίνηση την οποία όμως πρέπει να σταματήσουμε. Τα λάπτοπ δεν είναι σχεδιασμένα για να ακουμπάνε πάνω μας. Αυτή η κίνηση αυξάνει τη θερμοκρασία στο λάπτοπ και δεν το αφήνει να πάρει αέρα.

3
σχόλια
 1. avatar jimmyk

  Το τελευταιο ...να μην το αφηνουμε συνεχεια στη φορτηση ειναι σωστο,αλλα σχεδον κανεις δεν το εφαρμοζει.Ισως αν βρισκοταν καποιος τροπος να σταματα αυτοματα η φορτηση οταν φορτιστει 100% και να επαναφορτιση αυτοματα οταν πεσει η μπαταρια κατω απο ενα οριο??

  1. avatar Γιάννης Λ.

   Το θεμα υπερ-φορτισης ίσχυε για τις παλιες μπαταρίες αλλά δεν ισχυει πλεον. Οι μπαταρίες LiPo πεθαινουν με τους κυκλους φορτισης, τις βαθιές εκφορτίσεις και όχι οταν παραμένουν φορτισμένες. Ολα τα λαπτοπ πλεον εχουν ελεγκτές φόρτισης που ελέγχουν θερμοκρασία και φροντίζουν η μπαταρία να ειναι στο 95%, για να μην θερμαίνεται ιδιαίτερα. Το δικό μου λαπτοπ 3 ετων ειναι συνέχεια στην πριζα και οσο κρατουσε η μπαταρια στην αρχη, τοσο κρατάει και τωρα.

 2. avatar Ακουμπάμε το λαπτοπ στα πόδια μας

  Μα, αφού λέγεται ... λαπτοπ! Χα-χα, καλό ε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...