Κορονοϊός: Ο Ερυθρός Σταυρός στρατολογεί influencers για να καταπολεμήσει τα fake news

Κορονοϊός: Ο Ερυθρός Σταυρός στρατολογεί influencers για να καταπολεμήσει τα fake news

Στόχος να προσεγγιστούν οι νέοι που ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε από σήμερα το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο influencers, που θα αναλάβει να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση σε ό,τι αφορά τον νέο κοροναϊό, αλλά και να διανείμει υλικό αναγκαίο για το ευρύ κοινό.

Οι ψευδείς πληροφορίες, οι θεωρίες συνωμοσίας, οι ακατάλληλες θεραπείες, οι λανθασμένες συμβουλές πρόληψης ή οι παραπλανητικές διαφημίσεις αφθονούν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο. Στον ιστότοπό του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει μια μακρά λίστα «μύθων» που κυκλοφορούν για την ασθένεια Covid-19, όπως για παράδειγμα ότι η παρατεταμένη έκθεση στο φως προστατεύει ή και θεραπεύει.

Όμως οι πληροφορίες αυτές δεν φτάνουν στους πάντες και δεν εμποδίζουν την εξάπλωση των ψευδών ειδήσεων. «Μια πληροφορία που έχει επαληθευτεί είναι εξίσου σημαντική, όσο και η ιατρική αντιμετώπιση», εκτιμά η Νίκολα Τζόουνς, η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων του Ερυθρού Σταυρού (IFRC) στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Για να προσεγγίσει τους νέους, η IFRC και η εταιρεία μάρκετινγκ Billion Dollar Boy στρατολόγησαν καμιά τριανταριά επιδραστικά πρόσωπα, που έχουν πολλούς ακολούθους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τους αποκαλούμενους influencers. Όλοι μαζί αυτοί οι «επηρεαστές» έχουν 2 εκατομμύρια ακολούθους σε τέσσερις χώρες.

Κάθε εβδομάδα η IFRC θα τους στέλνει ένα μήνυμα, με βάση το οποίο θα μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους περιεχόμενο, το οποίο όμως θα πρέπει να εγκριθεί από τον Ερυθρό Σταυρό προτού δοθεί στη δημοσιότητα. Μεταξύ των ατόμων που επιλέχθησαν είναι ο Ιταλός Αντόνιο Νουντσιάτα (230.000 ακόλουθοι) και η Βρετανίδα Κέιτι Γουντς, η οποία έχει 190.000 συνδρομητές στο μπλογκ της, όπου ασχολείται με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Στο σχέδιο αυτό μετέχουν επίσης «επηρεαστές» από το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Nielsen, ένας στους τρεις ανθρώπους (33%) που ρωτήθηκαν σε δημοσκοπήσεις αυτό το διάστημα, είπαν ότι περνούν περισσότερο χρόνο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στις χώρες όπου έχουν ληφθεί μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας. Το Facebook αναφέρει ότι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης αυξήθηκε κατά 70% ο χρόνος που περνούν ο χρήστες στις διάφορες εφαρμογές του.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

2
σχόλια
 1. avatar πληροφορία φωτια

  aids 2.963 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από AIDS στην Ελλάδα και 17.909 έχουν μολυνθεί από τον ιό.
  κορονοϊο Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2850 κρούσματα και 166 θάνατοι.

 2. avatar τα λογια του τα λενε ολα

  και πολύ καλά κάνουν μαζι τους και εγω,
  σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου νόσων και τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας, ως θάνατος από κορωνοϊό θεωρείται οποιοδήποτε έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. άσχετα αν οφείλετε από άλλο παράγοντα όπως εγκεφαλικό, Η1Ν1..κ/λ/π
  .

Παρακαλούμε περιμένετε ...