Επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας από τη Microsoft για τον Internet Explorer

Επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας από τη Microsoft για τον Internet Explorer

Οι χάκερ πιστεύεται ότι έχουν ήδη δημιουργήσει ιστοσελίδες-παγίδες μέσω των οποίων «μολύνουν» τους επισκέπτες

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε μια επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας για να διορθώσει ένα πρόβλημα στο πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer, το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερ.

Το κενό ασφαλείας, που ανακαλύφθηκε από μηχανικό της Google, μπορεί να επιτρέψει στους χάκερ να χρησιμοποιήσουν τον Internet Explorer για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των ανύποπτων χρηστών. Οι χάκερ πιστεύεται ότι έχουν ήδη δημιουργήσει ιστοσελίδες-παγίδες μέσω των οποίων «μολύνουν» τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η Microsoft έκανε γνωστό ότι το πρόβλημα αφορά τις εκδόσεις 9 έως 11 του Internet Explorer και συμβούλευσε τους συχνούς χρήστες του browser να «κατεβάσουν» την ενημέρωση ασφαλείας στον υπολογιστή τους.

Συνήθως η εταιρεία κυκλοφορεί τέτοιες ενημερώσεις ανά μήνα, αλλά η σοβαρότητα του προβλήματος και το γεγονός ότι αυτό ήδη έχει «αξιοποιηθεί» από κυβερνο-εγκληματίες, οδήγησε την εταιρεία στο να κυκλοφορήσει έκτακτα την ενημέρωση, σύμφωνα με το BBC.

Η χρήση του κάποτε δημοφιλέστατου διεθνώς Internet Explorer έχει πια μειωθεί αισθητά (περίπου στο 8% των χρηστών), καθώς πολλοί πλέον χρησιμοποιούν το νέο πρόγραμμα πλοήγησης της Microsoft, τον Edge.