Τα ακουστικά που ελέγχουν ποιους ήχους πιάνει το αυτί μας

Τα ακουστικά που ελέγχουν ποιους ήχους πιάνει το αυτί μας

Το αποτέλεσμα είναι ένας εξόχως προσωποποιημένος ήχος

Ένα από αυτά τα άλματα της τεχνολογίας παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση CES η Nura και είναι πλέον διαθέσιμο στην αγορά.

Τα πρώτα ακουστικά του κόσμου δηλαδή που μαθαίνουν αυτόματα και προσαρμόζουν τους ήχους που αναπαράγουν στην ιδιαίτερη ακουστική συχνότητα κάθε ανθρώπου!

Το ακουστό φάσμα καθενός είναι σαν τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, μοναδικό στον κόσμο. Μια πραγματικότητα που λαμβάνουν υπόψη τους τα NuraLoop Adaptive Earphones και με το παραπάνω. Τι κάνουν; Όταν τα πρωταφοράς, αναμεταδίδουν μια πληθώρα ήχων διαφορετικών συχνοτήτων, μέσω μικροσκοπικών μικροφώνων, αλγορίθμων και καθιερωμένων τεχνικών μέτρησης του φάσματος, ώστε να εκτιμήσουν με ακρίβεια τι ακούει και τι όχι ο εγκέφαλός μας (και όχι το αυτί μας). Προσαρμόζοντας έτσι τη μουσική στο ιδιοσυγκρασιακό φάσμα καθενός.

Το αποτέλεσμα είναι ένας εξόχως προσωποποιημένος ήχος, βελτιστοποιημένος στην ιδιαίτερη ανατομία μας, που σου επιτρέπει να ακούς λεπτομέρειες που χάνονται αλλιώς. Αυτή είναι η απίστευτη καινοτομία που κομίζουν στον κόσμο της μουσικής.

Κάνουν βέβαια κι άλλα πράγματα τα ασύρματα και αδιάβροχα NuraLoop, προσφέροντας λειτουργία active noise-cancellation, touch controls αλλά και ένα «social mode», όπως το λένε, που σου επιτρέπει να ακούς τους ήχους του περιβάλλοντος χώρου χωρίς να πρέπει να τα βγάλεις από τα αυτιά σου.

Η Nura πήγε το πράγμα ένα βήμα παρακάτω, αξιολογώντας τι ακούς και τι όχι, τι προσλαμβάνει δηλαδή ο εγκέφαλος σε όρους ήχου (μέσω της ακουστικής καμπύλης που βγάζει για καθέναν από μας), παραδίδοντας ένα ζευγάρι ακουστικών που όπως ισχυρίζονται τεχνολογικές ιστοσελίδες και επισκέπτες της CES είναι ό,τι καλύτερο έχουν ακούσει.

Όσο για την τιμή του θαύματος, αποκρυσταλλώθηκε στα 399 ευρώ.