Αυτό είναι το τεστ στο οποίο θα καταλάβετε πόσο καλά ακούτε

Αυτό είναι το τεστ στο οποίο θα καταλάβετε πόσο καλά ακούτε

Κρατά περίπου δύο λεπτά

Πόσο καλά νομίζετε ότι ακούτε; Το ανθρώπινο αυτί πιάνει συχνότητες μεταξύ 20 και 20.000 Hz και, όσο μεγαλώνουμε, η ικανότητά μας να ακούμε διαπεραστικούς ήχους μειώνεται.

Εκτός από την ηλικία, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ακοή μας – η έκθεση σε θόρυβο, για παράδειγμα. Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε το εύρος της, δεν έχετε παρά να κάνετε το παρακάτω τεστ.

Οι άνθρωποι χωρίς προβλήματα ακοής, ακούν με τεράστια ευκολία τα 8.000 Hz. Οι άνω των 50, δύσκολα θα ακούσουν οτιδήποτε άνω των 12.000 Hz ενώ αν εσείς φτάνετε τα 17.400 Hz, είστε είτε έφηβοι, είτε υπεράνθρωποι...

1
σχόλιο
  1. avatar Dimitris

    Το τεστ έχει νόημα αν και ο εξοπλισμός που έχει ο καθένας αποδίδει ομοιόμορφα όλες αυτές τις συχνότητες.
    Αν τα ηχεία ή τα ακουστικά που έχει κάποιος έχουν εύρος συχνοτήτων ας πούμε απο 100Hz έως 16000Ηz (μια πολύ καλή περίπτωση για PC) τότε τι υψηλές συχνότητες να ακούσει. Επίσης η απόκριση συχνότητας δεν είναι σταθερή σε όλο το εύρος άρα κάποιες θα ακούγονται πιο χαμηλά σε ένταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ακροατής έχει πρόβλημα στα αυτιά. Για να είναι σωστό το τεστ χρειάζεται εξειδικευμένος εξοπλισμός. Αυτόν τον έχουν οι ΩΡΛ όχι το youtube και το κάθε PC.

Παρακαλούμε περιμένετε ...