Το μικροσκοπικό Google Street View όχημα στους δρόμους του μικρότερου «μοντέλου» του πλανήτη

Το μικροσκοπικό Google Street View όχημα στους δρόμους του μικρότερου «μοντέλου» του πλανήτη

Η μινιατούρα οχήματος Street View χαρτογράφησε το «Miniatur Wunderland»

Αφού η Google χαρτογράφησε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη και το αποτύπωσε στα Google Maps και το Google Street View,  τώρα προχώρησε σε ένα εντελώς διαφορετικό και φιλόδοξο πρότζεκτ: έφτιαξε μια μινιατούρα οχήματος Street View για να χαρτογραφήσει το «Miniatur Wunderland», το μεγαλύτερο «μοντέλο» του κόσμου μας.

Τι είναι το Miniatur Wunderland

Πρόκειται για μια ρέπλικα σιδηροδρομικού δικτύου με μήκος 10 χλμ., που περιλαμβάνει ως «στάσεις» κάποια από τα πιο γνωστά μέρη του κόσμου μας. Κάτι σαν… αγάπη μου συρρίκνωσα τον πλανήτη Γη.

Οι περιοχές του Miniatur Wunderland είναι μικρογραφίες κάποιων εκ των πιο διάσημων τοποθεσιών στη Γη: το Λας Βέγκας, το Γκραν Κάνιον, το κάστρο Neuschwanstein της Βαυαρίας.

Η εκπληκτική αυτή μακέτα είναι μια από τις κορυφαίες τουριστικές ατραξιόν της Γερμανίας, βρίσκεται στο Αμβούργο.

Το όχημα – μινιατούρα που μπήκε στο «Miniatur Wunderland», έχει εξίσου μικροσκοπικές κάμερες που έκαναν τις απαραίτητες καταγραφές για να φτιαχτεί το Google Street View του Miniatur Wunderland.

Στο Street View του Miniatur Wunderland μπορεί κανείς να δει τα φωτισμένα καζίνο του Λας Βέγκας, με παίκτες μινιατούρες να τζογάρουν στο ναό αυτό του χρήματος και του στοιχήματος, το πλήθος (των μινιατούρων πάλι) που γιορτάζει το γερμανικό Oktoberfest, τα βράχια του Grand Canyon και τα νερά του ποταμού Κολοράδο.

Στο Wunderland υπάρχουν, μεταξύ άλλων, πάνω από 200.000 ανθρωπάκια μινιατούρες. Ενώ υπάρχουν ακόμη και μινιατούρες αεροπλάνα που απογειώνονται και προσγειώνονται κανονικότατα, ένα άγαλμα του Βούδα, τα χιονοδρομικά κέντρα των Άλπεων, βενζινάδικα, δυνάμεις ασφαλείας και Πυροσβεστικής και σχεδόν ό,τι άλλο μπορεί να βρει κανείς στον πλανήτη μας…

Δείτε στο βίντεο μια πεντάλεπτη περιήγηση στον κόσμο της Miniatur Wunderland