Έρχεται αναδιπλούμενο κινητό από τη Samsung

Έρχεται αναδιπλούμενο κινητό από τη Samsung

Η νοτιοκορεατική εταιρεία επιβεβαίωσε κι επισήμως τις πληροφορίες που την έφεραν να σχεδιάζει μία νέα πρωτοποριακή συσκευή

Σε μία προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, δεδομένου και του έντονου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει τόσο από την Apple τόσο και από την Huawei, η Samsung επιβεβαίωσε κι επισήμως τις πληροφορίες που την έφεραν να σχεδιάζει την κατασκευή αναδιπλούμενου κινητού.

Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος, Ντονγκ Χιν Κοχ, υποστήριξε πως ήρθε πλέον η ώρα να λανσαριστεί μία αναδιπλούμενη συσκευή. Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από έρευνες, τις οποίες έκανε η εταιρεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχει χώρος στην αγορά για μία τέτοια συσκευή.

Προς το παρόν, πάντως, ο κ. Κοχ αρνήθηκε να προχωρήσει σε λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία της αναδιπλούμενης οθόνης και αρκέστηκε να τονίσει πως περισσότερες πληροφορίες θα δώσει η εταιρεία το Νοέμβριο στο Συνέδριο που διοργανώνει στο Σαν Φρανσίσκο (Samsung Developer Conference). Μάλιστα, δεν θέλησε να αποκαλύψει ούτε πότε σχεδιάζεται να εισαχθεί στην αγορά το νέο μοντέλο της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Η μόνη πληροφορία που θέλησε να δώσει είναι ότι οι περισσότερες λειτουργίες του νέου κινητού θα είναι εφικτές όταν το κινητό θα είναι διπλωμένο. «Όταν όμως ο χρήστης θα θέλει να σερφάρει ή να δει κάτι, τότε θα πρέπει να το ξεδιπλώσει. Όμως, εάν είναι ξεδιπλωμένο, ποιο θα είναι το πλεονέκτημά του συγκριτικά με το tablet; Εάν η εμπειρία είναι ίδια με το tablet, τότε γιατί (οι καταναλωτές) να το αγοράσουν;» υποστήριξε ο κ. Κοχ.

Γι’ αυτό, όπως είπε, στόχος είναι κάθε συσκευή, κάθε χαρακτηριστικό, κάθε καινοτομία να στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στον καταναλωτή. «Ώστε όταν το χρησιμοποιεί, (να σκέφτεται) ουάου, αυτός είναι ο λόγος που η Samsung το κατασκεύασε».