Νέο πρόστιμο – μαμούθ για τη Google

Νέο πρόστιμο – μαμούθ για τη Google

Η Google κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android με αθέμιτες πρακτικές εις βάρος των ανταγωνιστών της

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Κομισιόν για τη Google. Μόλις ένα χρόνο μετά το πρόστιμο, ύψους 2,4 δισ. ευρώ που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αθέμιτο ανταγωνισμό στις υπηρεσίες online αγορών, η Google βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με ένα νέο πρόστιμο, το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα είναι υψηλότερο από το περυσινό.

Τώρα, η Google κατηγορείται ότι εκμεταλλεύθηκε την κυριαρχία του λειτουργικού συστήματος Android για κινητά τηλέφωνα με αθέμιτες πρακτικές εις βάρος των ανταγωνιστών της και με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε μία τεράστια μηχανή αναζήτησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters.

Η απόφαση έχει καθυστερήσει να εκδοθεί, εξαιτίας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η αγορά προεξοφλεί ότι και σε αυτή την περίπτωση η Google θα κριθεί ένοχη για αθέμιτο ανταγωνισμό και θα κληθεί να πληρώσει βαρύ τίμημα.