Κουκέτες για τους επιβάτες στα αεροπλάνα της Airbus

Κουκέτες για τους επιβάτες στα αεροπλάνα της Airbus

Αναμένεται να εφαρμοστεί στα A330 από το 2020

Η Airbus ανακοίνωσε ότι πρόκειται να τοποθετήσει κουκέτες για τους επιβάτες στα αεροπλάνα της, ευελπιστώντας ότι θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τους Διεθνείς Οργανισμούς έως το 2020 και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στα αεροπλάνα τύπου Α330.

Σε δελτίου Τύπου που εξέδωσε σήμερα η ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής, αναφέρει ότι συνεργάζεται με την Zodiac Aerospace, προκειμένου να διαμορφώσει στο εσωτερικό των αεροπλάνων τους χώρους για την καμπίνα επιβατών και για τις κουκέτες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι κουκέτες θα βρίσκονται στον σημερινό χώρο φόρτωσης των εμπορευμάτων, κάτω ακριβώς από την καμπίνα των επιβατών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης καμπίνας και φορτίου της Airbus, Geoff Pinner, ήδη το σχέδιο της εταιρείας έχει τύχει θερμής ανταπόκρισης από αρκετές αεροπορικές εταιρείες. Η Airbus αναφέρει ακόμη, ότι ο χώρος με τις κουκέτες θα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα και να μετατραπεί και πάλι σε χώρο εμπορευμάτων, εάν το επιθυμούν οι αεροπορικές εταιρείες.

Η Airbus δηλώνει, ότι το σύστημα φόρτωσης εμπορευμάτων του αεροσκάφους δεν θα επηρεαστεί, καθώς η μονάδα με τις κουκέτες των επιβατών θα σχεδιαστεί έτσι, ώστε να «καθίσει» απευθείας επάνω της.