Παροξυσμός για τον Χάρι Πότερ και το… Καταραμένο Παιδί

Ο μικρός μάγος (μεγάλος πια) συνεχίζει να κάνει τα μαγικά του!

Ο Χάρι Πότερ έκανε πάλι τα... μαγικά του! Εννέα χρόνια μετά την κυκλοφορία του έβδομου και τελευταίου βιβλίου της γνωστής σειράς της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ο “Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί” έρχεται και ήδη έχει προκαλέσει παροξυσμό στους αμέτρητους fans του μικρού μάγου.

Τυπικά, δεν πρόκειται για μία συνέχεια της σειράς των μυθιστορημάτων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, αλλά απλώς για το σενάριο του ομώνυμου θεατρικού έργου που ανοίγει την αυλαία του στο Λονδίνο το ερχόμενο Σάββατο, στο οποίο πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά ένας ενήλικος Χάρι Πότερ, 19 χρόνια μετά το τελευταίο βιβλίο της σειράς, να παλεύει με το παρελθόν του, έχοντας πλέον τρία παιδιά και δουλεύοντας στο υπουργείο Μαγείας.

Μάλιστα, το βιβλίο δεν επρόκειτο καν να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία, όμως αυτό έγινε κατόπιν... λαϊκής απαίτησης, αφού χιλιάδες fans που δεν θα μπορούσαν να δουν το θεατρικό έργο στο Λονδίνο ζητούσαν να το πάρουν στα χέρια τους.

Και όπως φαίνεται, ήταν μία σοφή απόφαση: σύμφωνα με την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Barnes & Noble, το νέο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Χάρι Πότερ, που κυκλοφορεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, είναι ήδη το βιβλίο με τις περισσότερες προ-παραγγελίες στις ΗΠΑ από το 2007 – όταν, φυσικά, κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο της σειράς. Η Barnes & Noble μάλιστα θεωρεί πως θα είναι το βιβλίο που θα πουληθεί περισσότερο το 2016, ενώ ήδη οργανώνονται εκδηλώσεις έξω από τα βιβλιοπωλεία της ανά την Αμερική το βράδυ του Σαββάτου.

Για τα εκατομμύρια από μας που είμαστε οπαδοί του Χάρι Πότερ, μία νέα ιστορία του Hogwarts είναι ένα τεράστιο γεγονός”, δήλωσε η Seira Wilson του Amazon Books. “Θα μπορούσα άνετα να φανταστώ νεαρούς οπαδούς να προσαρμόζονται στο κείμενο και να το χρησιμοποιούν για να παίξουν το θεατρικό μόνοι τους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θεατρικό έργο είναι ήδη sold out μέχρι τον Μάιο του 2017, ενώ τον ερχόμενο Νοέμβριο θα βγει στη μεγάλη οθόνη η ταινία Fantastic Beasts and Where to Find Them, που βασίζεται στο σύμπαν των βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.