55 χρόνια μετά το To Kill a Mockingbird, η Χάρπερ Λι επιστρέφει!

Το βιβλίο To Kill a Mockingbird της Χάρπερ Λι θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας, έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο, διδάσκεται στα περισσότερα σχολεία των ΗΠΑ για το αντιρατσιστικό του μήνυμα και είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα βιβλία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει με τον τίτλο “Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια”).

Κι όμως, παρά το γεγονός ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1960, η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας του μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει κανένα άλλο βιβλίο!

Ωστόσο, φαίνεται πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το δεύτερο βιβλίο της Χάρπερ Λι, το οποίο θα κυκλοφορήσει 55 ολόκληρα χρόνια μετά το πασίγνωστο best seller της.

Πρόκειται για το Go Set a Watchman, το οποίο γράφτηκε τη δεκαετία του 1950 και περιλαμβάνει χαρακτήρες από το To Kill a Mockingbird, ενώ θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου από τον οίκο Harper.

“Περιλαμβάνει το χαρακτήρα που είναι γνωστός ως Σκάουτ, ως ενήλικη γυναίκα, και μου φάνηκε αρκετά αξιοπρεπής προσπάθεια”, αναφέρει σε δήλωσή της η Χάρπερ Λι. “Νιώθω ενθουσιασμένη που θα δημοσιευθεί τελικά μετά από τόσα χρόνια”.