“Ο ομοφυλόφιλος Καβάφης”

"Ο ομοφυλόφιλος Καβάφης" είναι μια ημερίδα - συζήτηση - αναζήτηση που ρίχνει μια πρωτότυπη ματιά στην ποίηση του Αλεξανδρινού ποιητή...

Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει τη βραδιά και προτείνει και προκρίνει αυτή την οπτική καθώς - όπως λένε οι διοργανωτές- η ερωτική αναζήτηση βρίσκεται στην καρδιά του έργου του Καβάφη.

Η βραδιά θα αποτελείται από 3 διαφορετικά μέρη με καλεσμένους ομιλητές από την Γαλλία και την Ελλάδα. Η εκδήλωση θα γίνει στο αμφιθέατρο Theo Angelopoulos, η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ θα υπάρχει και ταυτόχρονη μετάφραση.

Την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 στις 18.30.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει:

- Παρουσίαση του ειδικού τεύχους του περιοδικού Europe, αφιερωμένο στον ποιητή, από τους Μαρία Τσούτσουρα, συγγραφέα, επισκέπτρια καθηγήτρια στην ΕNS και Stéphane Sawas, καθηγητή στην INALCO.

- Προβολή της ταινίας Τρώες του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, με γαλλικούς υπότιτλους και παρουσίαση από τον Stephane Sawas και τον σκηνοθέτη.

- Στρογγυλή τράπεζα

Στην συζήτηση συμμετέχουν οι Michel Grodent (μεταφραστής), Stephane Sawas (καθηγητής INALCO), Δημήτρης Δημηρούλης (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας) και Γιώργος Μπλάνας (ποιητής, μεταφραστής), Δημήτρης Παπανικολάου (λέκτορας Νεοελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης)

Συντονισμός : Δημοσθένης Κούρτοβικ (συγγραφέας, μεταφραστής).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.