Παραδίδει μαθήματα για αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους μάγειρες, παρουσιάζοντας -σε κάθε μάθημα- μία τεχνική μαγειρικής, τρεις συνταγές φαγητού και μία γλυκού.
Μαζί του οι τηλεοπτικοί μαθητές του: Αγγελική Δαλιάνη, Πέτρος Λαγούτης, Κλαούντια Μάτολα, Πηνελόπη Πλάκα και Δήμητρα Σαλτού.
Το Σάββατο 27 Απριλίου, ο σεφ μάς μαθαίνει πώς να φτιάχνουμε ζωμούς ώστε να δίνουμε περισσότερη γεύση στα φαγητά μας.
Ο ζωμός είναι ένα εύγευστο υγρό που προκύπτει από κόκαλα, λαχανικά, αρωματικά και νερό. Οι ζωμοί είναι εφεύρεση της επαγγελματικής κουζίνας και αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν την παρασκευή των σαλτσών.
Οι σεφ ανακυκλώνοντας υλικά όπως κόκαλα από παρασκευές κρεάτων, υπολείμματα από κοπές λαχανικών και κοτσάνια βοτάνων, μπορούσαν να έχουν μεγάλες ποσότητες εύγευστων υγρών, για να ενισχύσουν τις σάλτσες τους.
Φυσικά, με την εξέλιξη της κουζίνας, οι ζωμοί άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε ολοένα και περισσότερες εφαρμογές.
Για την παρασκευή του ζωμού ακολουθείται η διαδικασία του σιγανού βρασμού, ενώ τα κόκαλα που χρησιμοποιούνται καθορίζουν τη γεύση και το είδος του ζωμού.
Ο Γιάννης Λουκάκος μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα ζωμό κοτόπουλου.
Στη συνέχεια, ετοιμάζει φιλέτο σφυρίδα με πρασόρυζο και βελουτέ ψαριού, ενώ οι μαθητές του αναλαμβάνουν να μαγειρέψουν σούπα λαχανικών με φουρνιστή μπρουσκέτα με τυριά και τραχανά με μανιτάρια σοτέ και ταλαγάνι.
Το γλυκό της ημέρας είναι σπασμένο ραβανί με κρέμα λεμονιού και παγωτό βανίλια.
Μαθήματα μαγειρικής με τον Γιάννη Λουκάκο, το Σάββατο 27 Απριλίου στις 21.15 στο Mega.