Μέγας Αλέξανδρος: Διεθνής συνεργασία Ελλάδας Γαλλίας για το μεγάλο στρατηλάτη

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αναδείξει την προσωπικότητά του εκθέτοντας τις απόψεις Ελλήνων και Γάλλων ιστορικών και αρχαιολόγων

Ειδική εκδήλωση, με θέμα την προσωπικότητα και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σε συνεργασία με το διεθνές γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 MONDE και την ΕΡΤ Α.Ε..

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 13.00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΓΓΕΕ (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Τ.Κ. 101 63, Καλλιθέα).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί ντοκιμαντέρ, το οποίο γυρίστηκε στο πλαίσιο της εκπομπής Secrets d' Histoire του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2. Το ντοκιμαντέρ αποτελεί συμπαραγωγή του France 2 και της ΕΡΤ Α.Ε., η οποία παρείχε αρχειακό υλικό, τεχνική υποστήριξη και υποτιτλισμό στα ελληνικά, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει συνάψει με τον τηλεοπτικό σταθμό TV5 Monde, με την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η εκπομπή προβλήθηκε στη Γαλλία στις 30 Αυγούστου 2016 από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και συγκέντρωσε θεαματικότητα 6 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Η προβολή στη ΓΓΕΕ αποτελεί avant-première της μετάδοσης του ντοκιμαντέρ από το TV5 MONDE, το τηλεοπτικό δίκτυο που λειτουργεί ως το ανοιχτό παράθυρο της γαλλοφωνίας στον κόσμο, στις 24 Οκτωβρίου 2016.

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αναδείξει την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εκθέτοντας τις απόψεις Ελλήνων και Γάλλων ιστορικών και αρχαιολόγων, με τη χρήση αρχειακού υλικού αλλά και εντυπωσιακών γυρισμάτων σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και σε μουσεία. Ο παρουσιαστής Stéphane Bern διερευνά τη ζωή και τη δράση του Έλληνα στρατηλάτη επιχειρώντας να φωτίσει σημαντικά ερωτήματα όπως τα γεγονότα που σχετίζονται με τον βίαιο θάνατό του ή τον τόπο ταφής του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...