Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος νιώθει σαν τη… Σταχτοπούτα

Ο παρουσιαστής μιλά για τα επαγγελματικά του...

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Τηλέραμα, μιλά για την νέα του εκπομπή με την Μαίρη Συνατσάκη στον ΑΝΤ1. Πώς είναι η εμπειρία του «Σπάτα live» ύστερα από έναν μήνα στον σέρα;

«Δεν θα πω ψέματα... Νιώθω ήδη μια γλυκιά κούραση, γιατί πλέον ξυπνάω από τις 5.30 το πρωί, εξαιτίας και της ραδιοφωνικής μου εκπομπής, και μένω στο πόδι ως το βράδυ. Έχω μάλιστα καταντήσει ο σπαστικός της παρέας, γιατί ό,τι και να γίνεται, ακόμα και το πιο ωραίο, εγώ τρέχω να φύγω, ώστε να είμαι κατά τις 11.30 στο κρεβάτι και να μπορώ να ξυπνήσω νωρίς. Νιώθω λιγάκι σαν τη... Σταχτοπούτα, που πρέπει σώνει και καλά να την κάνει πριν από τις 12, μήπως και μεταβληθεί η αμαξά της σε κολοκύθα! Παρ' όλα αυτά, ανυπομονώ κάθε μέρα να έρθει η ώρα να πάω στην εκπομπή, καθώς λατρεύω καθετί δημιουργικό, όπως λατρεύω κι αυτή την... ξενάγηση. Γιατί αυτό είμαστε... Ξεναγοί ενός νέου κόσμου, μια και ζούμε ένα τέλος εποχής... Η εποχή των παρουσιαστών έχει πια περάσει»

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό το τέλος εποχής;

«Εκείνη η εποχή που ο παρουσιαστής ήταν κρατερός, αμειβόταν πλουσιοπάροχα και είχε λόγο ακόμα και για το χρώμα του γκαζόν έξω από το κανάλι έχει πια οριστικά περάσει, και έχει επέλθει, κατά τη γνώμη μου, μια ισορροπία, που εμένα τουλάχιστον μου ταιριάζει περισσότερο. Η τηλεόραση έχει γίνει πιο γήινη. Οι άνθρωποι που ακόμα και σήμερα πληρώνονται αδρά μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και είναι εκείνοι που έχουν τον τρόπο, έπειτα από χρόνια στην κορυφή, να τα "φέρνουν" κιόλας στα κανάλια τους. Επομένως από κει τα παίρνουν κιόλας, από τις διαφημίσεις, κάτι που δεν βρίσκω καθόλου κακό... Όλοι οι υπόλοιποι παίρνουμε πλέον πολύ λιγότερα απ' ό,τι στο παρελθόν, αλλά προσωπικά δεν παραπονιέμαι. Όταν ο μισθός εκεί έξω έχει κατρακυλήσει, η τηλεόραση θεωρώ πως έχει ακόμα λεφτά».