Ο Άκης Πετρετζίκης επιστρέφει στην κουζίνα του Mega

Και αυτή τη σεζόν, η εκπομπή «Κάν' το όπως ο Άκης» δίνει απολαυστικό καθημερινό ραντεβού με τους τηλεθεατές του Mega.

Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και κάθε μέρα στις 16.30, ο αγαπημένος μας σεφ επιστρέφει στο Mega με λαχταριστές συνταγές, νόστιμα πιάτα και πρωτότυπες δημιουργίες.

Ο Άκης Πετρετζίκης θα μαγειρεύει σε κάθε επεισόδιο μία συνταγή, προτείνοντας εύκολα και οικονομικά πιάτα με απλά υλικά, και θα δίνει χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την παρασκευή τους.

Φέτος όμως, θα φιλοξενεί και έναν καλεσμένο – επαγγελματία ή σπουδαστή σεφ. Ο καλεσμένος θα ετοιμάζει τη δεύτερη συνταγή της εκπομπής, πάντα με τη βοήθεια και τις συμβουλές του Άκη.

Οι συνταγές της πρώτης εβδομάδας 12-16 Οκτωβρίου, της εκπομπής «Κάν' το όπως ο Άκης»:

Δευτέρα 12/10: Στην πρώτη εκπομπή της δεύτερης σεζόν, ο Άκης μάς γλυκαίνει με μία λαχταριστή ανάποδη τάρτα με μπανάνα. Στη συνέχεια, υποδέχεται τον πρώτο του καλεσμένο, τον Άλκη Βιρβίλη και μαγειρεύουν μεσογειακή φάβα θαλασσινών.

Τρίτη 13/10: Η κουζίνα θα μοσχομυρίσει σήμερα, αφού ο Άκης μάς μαγειρεύει σουτζουκάκια με καστανό βούτυρο και τα αρωματίζει με φασκόμηλο. Μαζί με τη Δανάη Μανιάτη φτιάχνουν λεμπκούχεν, παραδοσιακά γερμανικά κουλουράκια.

Τετάρτη 14/10: Χορτόπιτα με φέτα μάς προτείνει ο αγαπημένος μας σεφ στο σημερινό επεισόδιο. Στη συνέχεια, ο Άκης με τον καλεσμένο του, Γιώργο Παναγιώτη, φτιάχνουν φρέσκα στροτζαρπέτι με πέστο λιαστής ντομάτας.

Πέμπτη 15/10: Με λαχταριστό κέικ σοκολάτας και σπιτική μαρμελάδα ξεκινάει ο Άκης τη σημερινή εκπομπή. Ο καλεσμένος, Πέτρος Συρίγος, με τη βοήθεια του Άκη, μαγειρεύει σολομό με κρούστα μυρωδικών και σαλάτα κινόα.

Παρασκευή 16/10: Η εβδομάδα τελειώνει με γεμιστό αρνίσιο μπούτι με αμπελόφυλλα και πέστο, που ο Άκης συνοδεύει με πατάτες, ενώ η τελευταία καλεσμένη της εβδομάδας, Ελένη Μαραγκάκη, μας προτείνει χόντρο με μύδια και λαχανικά εποχής.