Απομακρύνθηκε ο αμφιλεγόμενος παρουσιαστής του Top Gear!

"Στον πάγο" μπαίνει ο αμφιλεγόμενος παρουσιαστής της δημοφιλούς εκπομπής Top Gear, Τζέρεμι Κλάρκσον, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

“Μετά από μία κόντρα με έναν παραγωγό του BBC, ο Τζέρεμι Κλάρκσον απομακρύνθηκε προσωρινά, κι ενώ διεξάγεται έρευνα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του BBC, που γνωστοποιεί επίσης πως το επεισόδιο της Κυριακής δεν θα προβληθεί.

Ο Κλάρκσον, προσωπικός φίλος του Βρετανού πρωθυπουργού Τζέιμς Κάμερον, έχει προκαλέσει πολλές φορές την οργή διαφόρων κοινωνικών ομάδων και οργανώσεων με τα προσβλητικά σχόλιά του.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σχετικά με τη συμπεριφορά του ξέσπασε πέρυσι, όταν ο βρετανικός Τύπος αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια γυρίσματος είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη “nigger”, που θεωρείται προσβλητική προς τους μαύρους, Μάλιστα, ο ίδιος σε άθρο του στην εφημερίδα Sun είχε αναφέρει πως μετά τις αποκαλύψεις αυτές το κανάλι τον είχε προειδοποιήσει πως αν εμπλεκόταν ποτέ ξανά σε κάποιο αντίστοιχο επεισόδιο, θα έχανε τη δουλειά του.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Κλάρκσον έγινε και πάλι θέμα, όταν προκάλεσε... διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής, καθώς τα γυρίσματα της εκπομπής στη χώρα της Λατινικής Αμερικής διακόπηκαν κακήν κακώς, μετά από έντονες αντιδράσεις. Αιτία; Η πινακίδα που επελέγη για μία Porsche 928 GT, η οποία έγραφε “H982 FKL”, μία σαφής αναφορά στον πόλεμο των Φώκλαντ μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής το 1982...

Το Top Gear θεωρείται η δημοφιλέστερη στον κόσμο τηλεοπτική εκπομπή για το αυτοκίνητο, καθώς προβάλλεται σε περισσότερες από 200 χώρες και έχει φανατικούς φίλους, αν και πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ενοχληθεί από τα επανειλημμένα “παραστρατήματα” του παρουσιαστή, και ήδη αρκετά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα υποστηρίζουν την απόφαση του BBC.