Τζέρεμι Κλάρκσον: Ο κύριος Top Gear προκαλεί συνεχώς προβλήματα

Μπορεί να μην είναι πάντα fast τα αυτοκίνητα που παρουσιάζει, ο ίδιος όμως κάνει σχεδόν πάντα τους άλλους... furious! Ο Τζέρεμι Κλάρκσον, ο παρουσιαστής της πιο διάσημης εκπομπής για το αυτοκίνητο παγκοσμίως, του Top Gear, απομακρύνθηκε προσωρινά από τη θέση του, όπως ανακοίνωσε το BBC. Αιτία ο καβγάς του με έναν παραγωγό του καναλιού. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Κλάρκσον προκαλεί προβλήματα...

Ο 54χρονος παρουσιαστής φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος του παραγωγού του καναλιού, κάτι που έκανε τη διοίκηση του BBC έξω φρενών, παρά τα χρυσά νούμερα που φέρνει ο Κλάρκσον. Έτσι για την ώρα τον έθεσε σε... διαθεσιμότητα.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο αψύς Κλάρκσον δημιουργεί θέματα. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο σχετικά με τη συμπεριφορά του ξέσπασε πέρυσι (Μάιος 2014), όταν ο βρετανικός Τύπος αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια γυρίσματος είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη “nigger”, που θεωρείται προσβλητική προς τους μαύρους. Αργότερα, ο Κλάρκσον ζήτησε συγγνώμη, όμως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος το κανάλι τον είχε προειδοποιήσει πως αν εμπλεκόταν ποτέ ξανά σε κάποιο αντίστοιχο επεισόδιο, θα έχανε τη δουλειά του.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Κλάρκσον έγινε και πάλι θέμα, όταν προκάλεσε... διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής, καθώς τα γυρίσματα της εκπομπής στη χώρα της Λατινικής Αμερικής διακόπηκαν κακήν κακώς, μετά από έντονες αντιδράσεις. Αιτία; Η πινακίδα που επελέγη για μία Porsche 928 GT, η οποία έγραφε “H982 FKL”, μία σαφής αναφορά στον πόλεμο των Φώκλαντ μεταξύ Βρετανίας και Αργεντινής το 1982.

Τον Οκτώβριο του 2012, ο Κλάρκσον είχε κάνει και πάλι ρατσιστικά σχόλια, σε βάρος ανθρώπων με αναπηρίες, παρουσιάζοντας ένα βαν. Τον Ιανουάριο του 2012, Ινδοί διπλωμάτες έκαναν παράπονα στο BBC αφού ο Κλάρκσον έκανε 90λεπτη εκπομπή, γυρισμένη στην Ινδία, όπου παρουσίασε ένα αυτοκίνητο που είχε ενσωματωμένη τουαλέτα, σχολιάζοντας ότι "είναι τέλειο για την Ινδία αφού όποιος έρχεται εδώ πέρα παθαίνει διάρροια".

Και το 2011 όμως το βρετανικό κανάλι υποχρεώθηκε να απολογηθεί στις αρχές του Μεξικό αφότου ο Κλάρκσον και οι συμπαρουσιαστές του χαρακτήρισαν τους Μεξικανούς ως "τεμπέληδες" και "ανεπρόκοπους".

Ποιος είναι ο Τζέρεμι Κλάρκσον

Ο Τζέρεμι Τσάρλς Ρόμπερτ Κλάρκσον (Jeremy Charles Robert Clarkson), όπως είναι το πλήρες όνομα του γεννήθηκε στις 11 Απριλίου 1960, στη Μεγάλη Βρετανία. Εργάστηκε ως συγγραφέας και δημοσιογράφος αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από την εκπομπή Top Gear. Εκτός της εκπομπής διατηρεί στήλες στις εφημερίδες The Sunday Times και The Sun.

Εντάχθηκε στο δυναμικό του Top Gear για πρώτη φορά το 1988 ενώ από το 1998 μέχρι το 2000, είχε και το δικό του chat show με τίτλο "Clarkson".