Πώς κατέληξε το MEGA στην επιλογή της Όλγας Τρέμη

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στιγμή που η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Όλγα Τρέμη αποχαιρετούσε το τηλεοπτικό κοινό εμφανώς συγκινημένη μετά από εννέα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας. 

Οι περισσότεροι τότε βιάστηκαν να μιλήσουν για οριστική αποχώρησή της από τα τηλεοπτικά δρώμενα του καναλιού της Μεσογείων. Η κυρία Τρέμη όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Κι αυτό γιατί οι μεγαλομέτοχοι του MEGA, είχαν άλλα στο μυαλό τους. 

Ένα από αυτά έλεγε ότι η Όλγα Τρέμη θα παραμείνει στο κανάλι και αναζητούσαν πιθανές λύσεις για την αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρίας της και της δημοσιογραφικής της εμβρίθειας. Στην πραγματικότητα το όνομά της δεν έπαψε ούτε στιγμή να αποτελεί μία καλή επένδυση για το Μεγάλο Κανάλι. Οι αλλαγές μάλιστα που προμηνύονταν και ξεκίνησαν να έρχονται σταδιακά με την επιστροφή του φθινοπώρου και την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.  

Στην πραγματικότητα, η κυρία Τρέμη ήρθε να αντικαταστήσει τον πρώην σύζυγό της Χρήστο Παναγιωτόπουλο, στη θέση που μέχρι και χθες το βράδυ κατείχε εκείνος. Θυμίζουμε ότι η δημοσιογράφος είχε έρθει στο MEGA στο διάστημα κατά το οποίο τη διεύθυνση ειδήσεων κατείχε ήδη ο κύριος Παναγιωτόπουλος.

Στον κύκλο των εξελίξεων είχε προηγηθεί το δίλημμα Σαράφογλου ή Στραβελάκης για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου με την Μαρία Σαράφογλου να κερδίζει τελικά την πολυπόθητη θέση, για να ακολουθήσει η απομάκρυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, μετά από 12 χρόνια στη γενική διεύθυνση ειδήσεων του MEGA. 

Κατά μία έννοια οι ιδιοκτήτες του καναλιού θέλησαν με αυτές τους τις κινήσεις να επανακτήσουν το χαμένο έδαφος, που έφερνε το πάλαι ποτέ κραταιό δελτίο του MEGA, στη δεύτερη ή και στην τρίτη, πολλές φορές, θέση της τηλεθέασης. 

Αυτή τη στιγμή, δύο πρόσωπα επιτελικής σημασίας, ο γενικός διευθυντής ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος, αποτελεί οριστικά παρελθόν και όπως όλα δείχνουν αποχωρεί οριστικά από το κανάλι, ενώ ο διευθυντής σύνταξης, Βίκτωρας Βλαχογιάννης, αντικαταστάθηκε από το Νίκο Στραβελάκη και αναμένεται να φανεί αν θα παραμείνει στο MEGA και σε πιο πόστο πρόκειται να αξιοποιηθεί. 

Καθοριστικής σημασίας είναι η νέα γενική συνέλευση των μετόχων την Παρασκευή, όπου αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του MEGA, με τα δοκιμαστικά για την ανάληψη του σαββατοκυριακάτικου δελτίου να δίνουν και να παίρνουν στην προσπάθεια εύρεσης αντικαταστάτη στη θέση του Νίκου Στραβελάκη. 

Στο τιμόνι του δελτίου ειδήσεων του MEGA, Τρέμη - Στραβελάκης