Ένας… Pillowman έρχεται το Μάρτιο

Το έργο "The Pillowman" έχει ως βασικό του θέμα την παιδική κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία σε όλες τις μορφές της.

Πρόκειται για μία παράσταση κατά την οποία τα πρόσωπα που συμμετέχουν ξεπροβάλλουν ορμητικά, που συγκρούονται μέσα στις ίδιες τους τις ιδέες και μέσα από την καθημερινότητά τους φωτίζεται η βία, η παιδική κακοποίηση μέσα στην οικογένεια, ο πόθος για εξουσία και την ιδιοκτησία.
Για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε στο Royal National Theatre της Αγγλίας το 2003, ενώ δύο χρόνια αργότερα παρουσιάστηκε στο Broadway στο Booth Theatre και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 14 χώρες έχοντας αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις.
Ο ίδιος ο Μακ Ντόνα έχει δηλώσει ότι πρόκειται για το τελευταίο θεατρικό έργο που συγγράφει καθώς σκοπεύει πλέον να ασχοληθεί με την πρώτη του αγάπη, τον κινηματογράφο.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το έργο "The Pillowman" έχει ως βασικό του θέμα την παιδική κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία σε όλες της μορφές της. Είναι ίσως το πιο άγριο έργο του βραβευμένου συγγραφέα Μάρτιν ΜακΝτόνα. Εκτυλίσσεται σε ένα φανταστικό απολυταρχικό καθεστώς και θέμα του είναι η εξαιρετικά ωμή μορφή βίας, οι βασανισμοί και οι δολοφονίες παιδιών. Ο Κατούριαν, ένας συγγραφέας μικρών ιστοριών με θέμα τη βία σε παιδιά, τελικά συλλαμβάνεται από δύο αστυνομικούς, τον Άριελ και τον Τουπόλσκι, διότι μερικές από τις ιστορίες του έμοιαζαν με τους πρόσφατος φόνους παιδιών στην πόλη. Όταν ακούει πως η αδελφή του Μίσαλ ομολόγησε τους φόνους, λέγοντας ότι διάβαζε τις ιστορίες και δολοφονούσε, ο Κατούριαν δέχεται να εκτελεστεί, υπό τον όρο όμως να διασωθούν οι ιστορίες του.Τι γίνεται λοιπόν όταν τα παραμύθια δεν τελειώνουν με το “..και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα..”.
Η παραγωγή και η μετάφραση είναι της Θεατρικής ομάδας “Παράβαση”, η  σκηνοθεσία του  Θοδωρή Κυριακού, η  μουσική επιμέλεια του Βασίλη Παπαθεοχάρη και τα σκηνικά-κουστούμια της  Ελένης Καραμέρου.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους: Γιάννη Ζωγράφο, Κατερίνα Λουδιανού, Λευτέρη Τσίτα και Μάνο Τσούτη.
Η πρεμιέρα είναι ορισμένη για το Σάββατο 2 Μαρτίου και θα παίζεται κάθε Σάββατο στις 21:30
Εισιτήρια: 10 ευρώ

(Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός 210 3457904, τηλ.κρατήσεων 69747630255)      

Χορηγός επικοινωνίας: www.news.gr   

Ακολουθεί το trailer της παράστασης: