Τα Κόκκινα Φανάρια έρχονται στο Rex

Η μεγαλύτερη επιτυχία της δεκαετίας του '60, ξανά στο θέατρο

Τα Κόκκινα Φανάρια γράφτηκαν αρχικά για το θέατρο, ενώ αργότερα προσαρμόστηκαν σε κινηματογραφικό σενάριο και τέλος, ξαναφράφτηκαν ξανά ως μιούζικαλ.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, σκηνοθετεί φέτος τα Κόκκινα Φανάρια, τα οποία κάνουν πρεμιέρα στην κεντική σκηνή του θεάτρου Rex από 17 Ιανουαρίου.

Ακολουθεί η υπόθεση του έργου:

Στα δωμάτια του «σπιτιού» της Μαντάμ Παρή, η ερωτική συναλλαγή μοιάζει με απλή ρουτίνα. Όμως, για το καθένα από τα κορίτσια που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί, υπάρχει, σιωπηρά, και ένας προσωπικός κόσμος. Σκληρός ή ουτοπικός, αναγκαίος ή κυνικός, ο κόσμος αυτός είναι η μόνη αλήθεια μέσα στην καθημερινότητά τους. Έχουν την ανάγκη να τον βιώσουν, ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρώσουν γι’ αυτόν οποιοδήποτε κόστος. Και για τις περισσότερες, το κόστος αποδεικνύεται επώδυνο. Θα μείνουν αλώβητες μόνο όσες μπορούν να παγώσουν την ψυχή τους και να προχωρήσουν χωρίς συναισθηματισμούς και δεσμεύσεις.

Σκηνοθεσία - Σκηνικά - Χορογραφία Κωνσταντίνος Ρήγος

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ευγενία Δημητροπούλου, Μαρία Κίτσου, Ελένη Κοκκίδου, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φοίβος Ριμένας, Νικόλας Στραβοπόδης, Θεοδώρα Τζήμου, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Νίκος Ψαρράς

(Πανεπιστημίου 48, Αθήνα)