Τα 12 Κουπέ: Το Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στο Τρένο του Ρουφ

Για 7η συνεχόμενη χρονιά...

Για 7η συνεχή χρονιά η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο, στο Ρουφ και η Τατιάνα Λύγαρη ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν του γνωστού σιδηροδρομικού πολυχώρου πολιτισμού, με το καθιερωμένο πλέον φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ». 

Το φεστιβάλ-θεσμός, που προσφέρει κάθε χρόνο ένα σημαντικό βήμα έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες, διεξάγεται φέτος διευρυμένο για ένα συνεχές δεκαπενθήμερο, από τη Δευτέρα, 22 Μαΐου έως και την Κυριακή, 4 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 18 καλλιτεχνικών ομάδων από τον χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου και των εικαστικών. 

Όπως κάθε χρονιά, η καρδιά του φεστιβάλ χτυπάει στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 «κουπέ» του. Στα 12 ιδιωτικά μικρά διαμερισματάκια του, με την αυθεντική σιδηροδρομική ατμόσφαιρα και την πατίνα του χρόνου, οι καλλιτέχνες εμπνέονται, δημιουργούν και παρουσιάζουν καθημερινά για 15 μέρες πρωτότυπα πρότζεκτς σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών. 

Από το 2010 έως και σήμερα μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά του New Wagon έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 114 νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορογράφοι, performers, video artists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) και έχουν αναδειχθεί πρωτότυπες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες. 

Στη φετινή 7η διοργάνωση συμμετέχουν θεατρικές ομάδες, μουσικά συγκροτήματα με προσωπικές τους συνθέσεις, μεμονωμένοι εικαστικοί καλλιτέχνες, performers, κινηματογραφιστές, ομάδες σύγχρονου χορού μεταξύ των οποίων, για πρώτη φορά φέτος και ομάδες χορού με ΑμεΑ. 

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ