«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» στο Μέγαρο Μουσικής

Σε απευθείας σύνδεση με το Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου

Το έργο-ορόσημο του πολυβραβευμένου Αμερικανού δραματουργού Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο ρεπερτόριο του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται, αυτή την περίοδο, στο Θέατρο Harold Pinter του Λονδίνου, σε μια νέα παραγωγή, η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον βρετανικό Τύπο, όχι μόνο για τις έξοχες ερμηνείες των ηθοποιών της, αλλά και για την καλλιτεχνική της αρτιότητα.
 
Αυτή την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη), την Πέμπτη, 18 Μαΐου (στις 21.00), σε απευθείας μετάδοση από το Λονδίνο.
 
Στο καστ συμμετέχουν τέσσερις ηθοποιοί με σημαντικές διακρίσεις στο βιογραφικό τους για τις θεατρικές τους ερμηνείες, αλλά και με συμμετοχές σε γνωστές κινηματογραφικές ταινίες. Συγκεκριμένα, τον ρόλο της Μάρθας υποδύεται η Ιμέλντα Στόντον (Gypsy, Vera Drake, Harry Potter), βραβευμένη με Olivier και BAFTA awards, ενώ τον Τζωρτζ ενσαρκώνει ο Κόνλεθ Χιλ (Game Of Thrones, The Producers) που έχει κερδίσει και αυτός βραβείο Olivier. Μαζί τους επί σκηνής, δύο αξιόλογοι ηθοποιοί της νεότερης γενιάς: ο Λουκ Τρένταγουεϋ (The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, Fortitude, The Hollow Crown), επίσης βραβευμένος με Olivier Award και η Ίμοτζιν Πουτς (A Long Way Down, Jane Eyre) που, με το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;», κάνει το ντεμπούτο της στο Γουέστ Εντ.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Τζέημς Μακ Ντόναλντ, με μακρά θητεία στο Royal Court, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το σύγχρονο θέατρο και έχει παρουσιάσει δουλειές του στη Νέα Υόρκη, σε θέατρα του Λονδίνου και στο Γουέστ Εντ.
 
Το έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» γράφτηκε το 1962, πρωτοπαρουσιάστηκε την ίδια χρονιά στο Θέατρο Billy Rose της Νέας Υόρκης, βραβεύτηκε με Τόνυ το 1963 και θεωρείται ότι έθεσε σε νέα βάση το μεταπολεμικό αμερικανικό θέατρο. Ο τίτλος του έργου αποτελεί παράφραση του διάσημου τραγουδιού «Ποιος φοβάται τον Μεγάλο Κακό Λύκο;» («Who's Afraid of the Big Bad Wolf?») που ακούγεται στη διάσημη ταινία «Τα τρία γουρουνάκια» του Ντίσνεϋ, με τον Άλμπι να αντικαθιστά το όνομα του Λύκου με εκείνο της μεγάλης Βρετανίδας συγγραφέως Βιρτζίνια Γουλφ.
 
Η παράσταση είναι μια ακόμη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων Νational Theatre Live, τις οποίες προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη βρετανική πρεσβεία και το British Council.
 
Η προβολή συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους (μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ) και ενδείκνυται για άτομα άνω των 12 ετών.