Ένα θεατρικό έργο για τη διαχρονική σχέση μάνας – κόρης

Από τις 9 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη το θέατρο Κάππα φιλοξενεί τη Ράνια Οικονομίδου και τη Χρύσα Παπά στο έργο της Λείας Βιτάλη "Addio Del Passato" σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

Μία μάνα (Ράνια Οικονομίδου) και μία κόρη (Χρύσα Παπά) συναντιούνται στο πατρικό σπίτι για να εκτελέσουν μια οικογενειακή ιεροτελεστία: το παραδοσιακό κέικ της Τετάρτης. Μέσα στα σκεύη και τα υλικά της κουζίνας θα ανακατέψουν και τις μνήμες της κοινής τους ζωής, ανασύροντας μυρωδιές, ήχους, στιγμές και εν τέλει συναισθήματα. Το ταξίδι αυτό θα τους οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα ξεχασμένο τραύμα που έχει μείνει ανοιχτό. Ηρθε η ώρα ν'ακουστεί ή θα μείνει σιωπηλό για πάντα;

Ενα θεατρικό έργο για τη διαχρονική σχέση μάνας-κόρης, μια σχέση που δεν αφορά μόνο στο παρελθόν, αλλά παραμένει παρούσα και στην ενήλικη ζωή, καθορίζοντας συχνά τις επιλογές των ανθρώπων.

Εργο ψυχαναλυτικής υφής το Αddio Del Passato (που στα ελληνικά σημαίνει 'αντίο στα περασμένα') κινείται, εκτός από την πραγματικότητα, και στο χώρο του υποσυνείδητου ακροβατώντας έτσι σκηνοθετικά στα όρια του μαγικού ρεαλισμού. Με εναλλαγές χιούμορ και συγκίνησης, ο Γιώργος Παλούμπης χτίζει σιγά σιγά την ατμόσφαιρα που θα οδηγήσει τις δύο ηρωίδες σε αμοιβαίες εξομολογήσεις κι αποκαλύψεις.

Kείμενο: Λεία Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Βοηθός σκηνοθέτη: Αννίτα Καπουσίζη
Ηθοποιοί: Ράνια Οικονομίδου, Χρύσα Παπά
Κορίτσι: Κόνυ Ζήκου

Τιμές εισιτηρίων:

17 και 14 ευρώ

Ωρες και μέρες παραστάσεων:

Δευτέρα & Τρίτη, 21.00

Διεύθυνση του θεάτρου και τηλέφωνα:

Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, 210 8831068

από 09/02/2015 έως 06/04/2015