Μικρά Αγγλία… και στο σπίτι

Η πρώτη ελληνική ταινία της χρονιάς – 13 Yποψηφιότητες και 6 Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

H ταινία ξεπέρασε τα 350.000 εισιτήρια. Πρόκειται για την μεγάλη ελληνική επιτυχία της χρονιάς που έχοντας συγκεντρώσει τη στήριξη κοινού και κριτικών από την πρώτη μέρα προβολής της, συνεχίζει την πορεία της με αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου, εξασφαλίζοντας συνεχιζόμενη εμπορική επιτυχία.

Η ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ αποτελεί και τον θριαμβευτή της φετινής απονομής των Βραβείων της Ακαδημίας.

Οδηγώντας από την αρχή την κούρσα των υποψηφιοτήτων με συνολικά 13 υποψηφιότητες, κατόρθωσε να αποσπάσει 6 βραβεία, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Σύνοψη:

Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται.

Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλάντικο Σουρ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον.

Την Όρσα με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα με τον καπετάνιο πλέον Σπύρο. Άθελά της ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα.

Η ταινία “Μικρά Αγλία” κυκλοφορεί σε ειδική έκδοση DVD Blu Ray με πρόσθετες παροχές: 38' making of σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Βούλγαρη, μουσικό βίντεο και trailer.

Παρακαλούμε περιμένετε ...