Ανθοκομική έκθεση στην πλατεία Κοτζιά

Τις πύλες της ανοίγει στις 24 Οκτώβριου,  η Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων με τους Φυτωριούχους Αττικής στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην πλ. Κοτζιά).

 Η Έκθεση  θα παρουσιάσει περισσότερα από 600 είδη λουλουδιών και φυτών, θα διαρκέσει  έως τις 9 Νοεμβρίου, ενώ θα είναι ανοικτή καθημερινά -από τις 9:00 το πρωί έως τις 20:00-με δωρεάν είσοδο για το κοινό, παρέχοντας τη δυνατότητα  στους επισκέπτες  να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές φυτά από Έλληνες παραγωγούς.

Παράλληλα με την Ανθοκομική Έκθεση θα  λειτουργεί από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, περίπτερο Αστικής Πανίδας, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην  υιοθεσία αδέσποτων ζώων.

Η Υπηρεσία Πρασίνου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δημιούργησε σύνθεση – μωσαϊκό από φυτά - με στόχο τον καλλωπισμό της πλατείας και την προβολή της έκθεσης, με θέμα «Μια φθινοπωρινή μέρα». Η σύνθεση αποτελείται από  ομπρέλες με λαμπερά χρώματα, οι οποίες  είναι στερεωμένες σαν φυτοδοχεία,  σε δάπεδο από φυσικά υλικά όπως : φλοιός πεύκου, μαύρη ψηφίδα, κόκκινη ψηφίδα, woodchip (καφέ, κίτρινο κ.α.), τρίμμα κλαδιών σε φυσικό χρώμα και λευκή ψηφίδα.