Τα παιδιά ανακαλύπτουν τους πλανήτες Τσίρκο και Μουσική

Στο συναρπαστικό εργαστήρι με τίτλο «Η ορχήστρα και το τσίρκο μπήκαν στο χορό!» που θα πραγματοποιήσει φέτος η Ομάδα ΚΟΚΟΙΚΑ στον «Ελληνικό Κόσμο», η μουσική, το τσίρκο και ο δημιουργικός χορός συναντιούνται με τον πιο πρωτότυπο τρόπο!

Το εργαστήρι απευθύνεται σε δύο ηλικιακά group, παιδιά 8-12 ετών (Σάββατα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου) και παιδιά 4-7 ετών (Κυριακές του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου).

Αρχικά τα παιδιά κατασκευάζουν τη δική τους πολύχρωμη ζογκλερική μπάλα, παίζουν με στεφάνια, κορίνες, μαντήλια και έρχονται σε επαφή με τα βασικά μοτίβα της ζογκλερικής τέχνης. Στη συνέχεια μαθαίνουν να παίζουν μουσική με ένα ιδιαίτερο μουσικό όργανο, τους ηχητικούς σωλήνες καθώς και με ήχους του σώματός τους. Τέλος ανακαλύπτουν το σώμα τους μέσα από το δημιουργικό χορό και προτείνουν χορογραφίες που συνδιαμορφώνονται από τα ίδια και τους εμψυχωτές. Με τον πιο ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο, τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τη μουσική, τα ζογκλερικά και το χορό, συνδυάζοντας έτσι τις τρεις αυτές τέχνες.

Το εργαστήρι αποτελείται από αυτοτελείς συναντήσεις. Η δομή κάθε συνάντησης όμως είναι διαφορετική έτσι ώστε να μπορούν οι μικροί «ζογκλέρ» να παρακολουθήσουν πιο πολλές από μία!

Για παιδιά μεσοσχολικής ηλικίας (8-12 ετών):

Ημέρα: Σάββατο 4, 11, 18, 25/10 & 1, 8, 15, 22, 29/11, Ώρα έναρξης: 11:30

Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης: 90 λεπτά

Κόστος Συμμετοχής: 8,5 ευρώ

Για παιδιά 4-7 ετών (μπορεί να συμμετέχει και ο γονέας)

Ημέρα: Κυριακή 5, 12, 19, 26/10 & 2, 9, 16, 23, 30/11, Ώρα έναρξης: 10:30

Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης: 70 λεπτά

Κόστος Συμμετοχής: 8,5 ευρώ

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος)

Παρακαλούμε περιμένετε ...