Η Αθήνα… αλλιώς στο Bike Festival

το Rethink Athens και το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχοντας στο 5ο Athens Bike Festival, το οποίο πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από τις 19 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου 2014 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Έχοντας ως σταθερό πλαίσιο τη λειτουργική αναδιοργάνωση του δημόσιου χώρου και την πολυδιάστατη αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το Rethink Athens και το Ίδρυμα Ωνάση οργανώνουν δράσεις και ενέργειες αφιερωμένες τόσο στους χρήστες του ποδηλάτου όσο και στη βιώσιμη κινητικότητα μέσα στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα:

Ανοιχτή συζήτηση για την πόλη και την αρχιτεκτονική - Η πρόκληση του Δημόσιου χώρου: Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βιέννη και Αθήνα

Αμφιθέατρο 9,84 - Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014, 16.00

Το Rethink Athens διοργανώνει μία εκδήλωση με Έλληνες και ξένους ομιλητές, οι οποίοι θα αναφερθούν σε επιτυχημένα παραδείγματα αναπλάσεων σε πόλεις από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Ομιλητές: Έφη Τσιότσιου - Διευθύντρια Ιδρύματος Ωνάση, Εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, Παναγιώτης Τουρνικιώτης - Καθηγητής ΕΜΠ, Pierre Alain Trévelo - (TVK Architectes Urbanistes -Παρίσι), για την ανάπλαση της Πλατείας Δημοκρατίας (Place de la République) στο Παρίσι, Frederica Rijkenberg και Jan - Gert Wisse, (Bureau B+B urbanism and landscape architecture -Άμστερνταμ), για την ανάπλαση της κεντρικής λεωφόρου Mariahilferstrasse στη Βιέννη, Θάνος Βλαστός, Καθηγητής ΕΜΠ.

Στη συζήτηση θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση Ελληνικών και Αγγλικών από διερμηνέα, για αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η προσκόμιση κάποιου επίσημου εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητάς σας, για την παροχή του σχετικού εξοπλισμού.

Η παρουσία στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

RETHINK ATHENS BIKE SCHOOLS

Το Rethink Athens, σε συνεργασία με το περιοδικό MBIKE, διοργανώνει τέσσερα εργαστήρια ποδηλατικής αγωγής, μέσα από τα οποία οι χρήστες του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές διακρίσεις τύπων του αγαπημένου τους δίτροχου, τα κρίσιμα σημεία ελέγχου πριν την έναρξη της ποδηλατικής τους διαδρομής, τους κανόνες ΚΟΚ που αφορούν στο ποδήλατο, μέχρι και για το πώς να «διαβάζουν» τους κινδύνους που ελλοχεύει το οδόστρωμα.

Ημέρες και ώρες BikeSchools:

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

12:00 & 18:30

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

12:00 & 17:30

Σε όλα τα εργαστήρια ποδηλατικής αγωγής, που θα πραγματοποιηθούν στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων «INNOVATHENS», στην Τεχνόπολη, η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το Rethink Athens, σε συνεργασία με το περιοδικό MBIKE, δημιούργησε ένα εξαιρετικά κατατοπιστικό και εύχρηστο έντυπο ποδηλατικής αγωγής, το οποίο οι επισκέπτες του 5ου Athens Bike Festival θα μπορούν να προμηθευτούν είτε παρακολουθώντας από κοντά κάποιο από τα τέσσερα ΒΙΚΕ SCHOOLS, είτε περνώντας μια βόλτα από το info point του Rethink Athens στην Τεχνόπολη, που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ (κτίριο Δ12 - αίθουσα «Νίκος Γκάτσος», Παρασκευή 19/9: 18:00 - 21:00, Σάββατο 20/9 & Κυριακή 21/9: 10:00 - 21:00).

Θυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο του Rethink Athens προβλέπεται η κατασκευή ποδηλατόδρομουμήκους 2,1 χλμ., ο οποίος θα εκτείνεται από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα φτάνει μέχρι την Ομόνοια (με δυνατότητα πρόσβασης των ποδηλάτων στην Πατησίων έως το Αρχαιολογικό Μουσείο).