Εγκαίνια του πρώτου καταστήματος ActionAid

Εκατοντάδες φίλοι, υποστηρικτές και εθελοντές της ActionAid βρέθηκαν εχτές το βράδυ στη Βεΐκου 2, στο Κουκάκι όπου εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα της ActionAid στην Ελλάδα.

Μεταξύ τους και γνωστοί εθελοντές της οργάνωσης όπως η Ναταλία Δραγούμη, ο Άλεξ Κάβδας και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Από τις 7.00 το βράδυ, η Βεΐκου 2 στο Κουκάκι γέμισε με τις ευχές εκατοντάδων υποστηρικτών της ActionAid. Mε το μότο « Κάνε μια στάση, Κάνε μια αλλαγή» το πρώτο κατάστημα ActionAid στην Ελλάδα φιλοξενεί χειροποίητα προϊόντα από όλο τον κόσμο, προϊόντα δίκαιου εμπορίου, προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και τη σειρά unisex, γυναικείων και βρεφικών ρούχων ActionAid.

Τα T-shirts, οι σοκολάτες και τα βρεφικά έγιναν ανάρπαστα, ενώ πολλοί έσπευσαν να αγοράσουν τα αγαπημένα τους προϊόντα Fair Trade και Ελλήνων παραγωγών.

«Συμμετέχω χρόνια στη δράση της ActionAid σαν Ανάδοχος Παιδιού και χαίρομαι για κάθε νέο βήμα της οργάνωσης όπως χαίρεται κανείς για τους δικούς του ανθρώπους. Και θέλω να τονίσω ότι το κατάστημα ActionAid δεν είναι απλώς ένα μαγαζί, είναι το μέσο για έναν καλύτερο κόσμο» είπε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Ενώ η Ναταλία Δραγούμη δήλωσε: «Θα μπορούσα να σας περιγράψω όλα αυτά τα φανταστικά πράγματα που  μπορείτε να αγοράσετε από το κατάστημα: t-shirts, είδη τροφίμων δίκαιου εμπορίου, λαμπάδες, ποδιές μαγειρικής… Προτιμώ, όμως, να μιλήσω για αυτά που στηρίζετε με κάθε σας αγορά: καθαρό νερό για ολόκληρα χωρά, σχολεία σε απομακρυσμένα χωριά της Αφρικής, στήριξη κακοποιημένων γυναικών.»


Ο Άλεξ Κάβδας πρόσθεσε: «Ήρθα στο πρώτο κατάστημα ActionAid κι ένιωσα ότι μπαίνω σε έναν διαφορετικό κόσμο: έναν κόσμο που θυμάται πώς να χαμογελάει, πώς να παλεύει για αυτά που πιστεύει, έναν κόσμο όπου τα συναισθήματα έχουν δύναμη και οι αξίες μεταφράζονται σε πράξεις!»

Το κατάστημα της ActionAid βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν το κατάστημα του Fair Trade. Oι ώρες λειτουργίας του είναι: Τρίτη – Πέμπτη - Παρασκευή 11.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ., Τετάρτη 11.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ., Σάββατο 10.00 π.μ. έως 4.00 μ.μ. και Δευτέρα κλειστά.

Επίσης, παραγγελίες γίνονται και ηλεκτρονικά στο eshop.actionaid.gr