Πραθήναι: Το προσωπικό μας πωλητήριο

Τι είναι το Πραθήναι; Είναι μια απλή, χρήσιμη και ξεκάθαρη ιδέα, η οποία γίνεται πράξη, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους Αθηναίους να συμμετάσχουν από τη θέση του πωλητή ή του αγοραστή. Είναι μια εμπειρία που μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε Κυριακή!

Η ιδέα είναι απλή: Όλοι μας έχουμε ρούχα και αντικείμενα, που δεν χρειαζόμαστε πια. Όλοι νιώθουμε την ανάγκη μιας εκκαθάρισης στα συρτάρια, στις ντουλάπες, στις βιβλιοθήκες, στις αποθήκες μας. Κάποιοι έχουμε παιχνίδια, που, καθώς τα παιδιά μας μεγαλώνουν, τα αφήνουν, για να παίξουν με καινούργια και πιο συναρπαστικά. Κάποιοι άλλοι θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή και να δώσουμε στο σπίτι και στον εαυτό μας περισσότερο χώρο. Να ανανεωθούμε. Και, όλοι, δυο φορές τον χρόνο, περνώντας από τα καλοκαιρινά στα χειμερινά και αντίστροφα, ανακαλύπτουμε αγαπημένα φορέματα, μπλούζες, παντελόνια και αξεσουάρ που δεν φοράμε πια.

Έτσι, η ομάδα του πραθήναι αισθάνθηκε ότι όλα αυτά τα αντικείμενα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αξίζουν να τα χαρούν κάποιοι άλλοι Αθηναίοι, με το ίδιο γούστο και ξεχωριστό στιλ και σκέφτηκαν πως σε εποχές σαν τη σημερινή, κάθε επιπλέον έσοδο έχει για όλους μεγάλη αξία. Πουλώντας κάτι που δεν χρειαζόμαστε, ενισχύουμε τον ατομικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό μας και έτσι κερδίζουμε διπλά, και χώρο και χρήμα.

Την ίδια στιγμή, πολλοί από εμάς θα θέλαμε να αγοράσουμε κάτι, και έτσι το πραθήναι μάς δίνει αυτή την ευκαιρία και επιπλέον μας προσφέρει την ξεχωριστή εμπειρία να δούμε αυτό το κάτι, να το αγγίξουμε και να συζητήσουμε με τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει, με έναν άλλο Αθηναίο, που το γούστο μας – αποδεδειγμένα! – συναντά το δικό του.

Το πραθήναι λοιπόν εμπνέεται από τα garage sale της Αμερικής, τα mercatino των ιταλικών μητροπόλεων αλλά κυρίως από τη διάθεση και την ανάγκη ανθρώπων με κοινό γούστο να βρεθούν και να συζητήσουν με αφορμή μια αγορά.

Πότε – πού - πώς

Το πραθήναι είναι το σταθερό ραντεβού που δίνουμε κάθε Κυριακή, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, σε έναν αγαπημένο χώρο της Αθήνας, που έχει δημιουργήσει τη δική του ιστορία, το θερινό σινεμά ΖΕΦΥΡΟΣ, στην οδό Τρώων 36, στα Α. Πετράλωνα.