Ανοίγουμε δρόμο στον 3ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Η διεξαγωγή του 3ου Ημιμαραθώνιου της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2014, από τον δήμο Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.).

Ο αγώνας που διοργανώνεται από το 2012 έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους αθλητικούς θεσμούς μαζικής και λαϊκής συμμετοχής στη χώρα μας, ενώ αποτελεί τον πλέον κατάλληλο τρόπο ανάδειξης ιστορικών και τουριστικών σημείων της πόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε ότι «εδώ και τρία χρόνια η Αθήνα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως οι Βρυξέλλες με το διάσημο εικοσάρι, το Παρίσι και η Λισσαβόνα, έχει θεσμοθετήσει το δικό της Ημιμαραθώνιο. Αγώνα, ο οποίος αποτελεί μια αληθινή γιορτή αθλητισμού αλλά και αλληλεγγύης στους δρόμους της Αθήνας». Πρόσθεσε ότι επιδίωξη του δήμου Αθηναίων «είναι αυτός ο θεσμός αγώνων δρόμου να αποτελέσει σημείο συνάντησης για δρομείς από όλον τον κόσμο, που θα συνδυάσουν το αγαπημένο τους σπορ με μια επίσκεψη στην ανοιξιάτικη Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του δήμου Αθηναίων, ώστε να καταστεί η Αθήνα αυτόνομος τουριστικός προορισμός».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας Παναγόπουλος, μίλησε για την κάλυψη ενός κενού, την ικανοποίηση μιας ανάγκης και την δυνατότητα μιας ευκαιρίας, επισημαίνοντας ότι παράλληλα με τις αθλητικές εκδηλώσεις θα υπάρξει και «ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης σε συνεργασία με συλλόγους αθλητών τα έσοδα του οποίου θα διαθέτουν στην Αρχιεπισκοπή για την ενίσχυση των συσσιτίων προς τους απόρους».

Λεπτομέρειες για τις εγγραφές του αγώνα δρόμου 3χλμ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα των 3χλμ. γίνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr και των Υπηρεσιών του Δήμου για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, έως και τις 17 Απριλίου 2014. Σημειώνεται ότι, στην περίπτωση ανηλίκου, η συμμετοχή προβλέπει τη συγκατάθεση του κηδεμόνα, η οποία θα κατατίθεται στα καθορισμένα σημεία του Δήμου Αθηναίων εντός πέντε (5)ημερών από την ηλεκτρονική εγγραφή του.

Το κόστος συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. είναι μηδενικό.