ΟAK: Πολλά περισσότερα από μία κάβα

Eλένη Νικολούλια

Οι στάσεις σε μια κάβα την περίοδο των γιορτών είναι μία συνήθεια που όλοι λίγο έως πολύ έχουμε.

Στην ΟΑΚ όμως τα πράγματα είναι αλλιώς...

Αρχικά ο ολοκαίνουριος χώρος της είναι αρκετά μεγαλύτερος και πιο προσεγμένος από ό, τι έχουμε συνηθίσει. Η μάλλον... ο ολοκαίνουριος χώρος της δεν έχει καμία σχέση με ό, τι έχουμε συνηθίσει.

Εδώ θα βρούμε μια (πολύ) μεγάλη γκάμα αποσταγμάτων, ακόμα και limited ετικετών οι οποίες παρουσιάζονται πάντα με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο.

Από εκεί και πέρα, θα συναντήσουμε ένα εντυπωσιακό walk in κελάρι με ιδανικές θερμοκρασίες και συνθήκες υγρασίας για τις εκατοντάδες ετικέτες κρασιού που φιλοξενεί στα 40 τμ της, ενώ στον χώρο υπάρχει και sommelier διαθέσιμος για να μας συστήσει το κατάλληλο κρασί για κάθε περίσταση από τον διεθνή και ελληνικό αμπελώνα.

Στην ίδια walk in λογική κινείται και ο χώρος για τα πούρα ο οποίος επίσης διαθέτει μία ευρεία γκάμα σε επιλογές για τους λάτρεις τους, ενώ παράλληλα δεν απουσιάζουν και τα αξεσουάρ τόσο για το πούρο όσο και για το κρασί τα οποία πωλούνται σε ξεχωριστό χώρο μαζί με τα εντυπωσιακά αρωματικά χώρου που φτιάχνονται με βάση το κρασί και έρχονται κατ' ευθείαν από τη Φλωρεντία.

Όσο για τα υπόλοιπα προϊόντα του χώρου, εδώ θα συναντήσουμε μια μεγάλη ποικιλία σε μπύρες ξένες αλλά και ελληνικές, ενώ ξεχωρίζουν τα ελληνικά διαμάντια των μικρών ζυθοποιών τα οποία θα βρούμε σχεδόν στο σύνολό τους.

Τα deli προϊόντα ολοκληρώνουν τις παροχές της ΟΑΚ με ελληνικά λάδια και προτάσεις μικρών παραγωγών ανά την Ελλάδα και με προτάσεις από αγγινάρες μέχρι κουλουράκια, ενώ δεν απουσιάζουν και τα διεθνή gourmet προϊόντα όπως ο σολομός, το χαβιάρι, τα νόστιμα τυριά και η πάστα.

Στον πρώτο της όροφο συναντάμε ακόμη και χώρο κατάλληλο για γευσιγνωσίες, ενώ πραγματοποιούνται και δωρεάν παραδόσεις στον χώρο μας στα βόρεια προάστεια ανεξάρτητα από το ποσό της παραγγελίας μας.

(Λεωφ. Κηφισίας 282, Χαλάνδρι)