Οι λόγοι που αγαπάμε την Αθήνα τώρα που καλοκαιριάζει

Όλα όσα μας κάνουν να υποδεχόμαστε με χαμόγελο το καλοκαίρι στην πόλη

Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά και η ανάγκη για χαλάρωση και αποδράσεις μέσα στην πόλη γίνεται όλο και πιο επιτακτική. 

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε τα πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε στην Αθήνα αυτή την εποχή και όλα όσα μας κάνουν κάθε χειμώνα να ανυπομονούμε να καλοκαιριάσει.

Ήρθε η ώρα να βγούμε από το σπίτι, να επιστρατεύσουμε την καλή μας διάθεση και να εξερευνήσουμε την πόλη.

Να ανακαλύψουμε μέρη που συνήθως προσπερνάμε βιαστικά, να χαλαρώσουμε σε ωραία στέκια, να κάνουμε τις πρώτες βουτιές και να θυμηθούμε πόσο πολύ μας αρέσει η Αθήνα.

Οι προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό

Οι καλοκαιρινές μας νύχτες στην Αθήνα έχουν άρωμα γιασεμιού, βουκαμβίλιας και αγιοκλήματος. Εκτυλίσσονται σε καρέκλες σκηνοθέτη κάτω από τον έναστρο ουρανό και έχουν σαν συντροφιά παγωμένη μπύρα ή ποτό.

Το θερινό σινεμαδάκι είναι γλυκιά συνήθεια. Σκαρφαλωμένοι σε ταράτσες, όπως το Cine Paris στην Πλάκα, σε πεζόδρομους όπως το Σινέ Θησείον στην Αποστόλου Παύλου με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, μέσα σε δροσερούς κήπους όπως το Cine Αίγλη στο Ζάππειο ή δίπλα στη θάλασσα όπως το Σινέ Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο, οι θερινοί κινηματογράφοι ομορφαίνουν τα βράδια μας στην πόλη.

Οι βόλτες στην πόλη με ένα χωνάκι στο χέρι

Οι βόλτες στην πόλη είναι πιο ωραίες όταν γίνονται με απολαυστικό, χειροποίητο παγωτό στο χέρι. Παραδοσιακό ελληνικό, ιταλικής φιλοσοφίας ή πιο gourmet, η επιλογή είναι δική σας.

Στη gelateria Le Greche στο Σύνταγμα, η ιταλική τεχνογνωσία συνδυάζεται με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις παγωτού, με αγαπημένη το φιστίκι. Στην Πλατεία στο Μοναστηράκι κάνουμε πάντα μια δροσερή στάση στο The Ice Cream Shop για παγωτό με γεύση μπανάνα ή σοκολάτα domori.

Aν βρεθούμε στα βόρεια, η gelateria Mucca, με καταστήματα στο κέντρο της Νέας Ερυθραίας και στο Φάρο Ψυχικού, μας περιμένει με 40 διαφορετικές γεύσεις, κλασικές και πιο ιδιαίτερες.

Οι βουτιές στις πισίνες του κέντρου

Όταν η παραλία είναι μακριά αλλά οι βουτιές αναγκαίες, οι πισίνες του κέντρου αποδεικνύονται σωτήριες. Σταθερή αξία η πισίνα του Hilton Athens, η μεγαλύτερη ξενοδοχείου στην καρδιά της πόλης.

Έχει διαστάσεις 25x15 μ., προσφέρει άνετες ξαπλώστρες και διαθέτει πρόθυμο προσωπικό και οργανωμένες εγκαταστάσεις με όλες τις ανέσεις. Πιο budget επιλογές οι πισίνες των ξενοδοχείων Zafolia και Acropolis Hill.

Τα κοκτέιλ με θέα

Με φόντο κάποια από τα πιο ονειρικά και φωταγωγημένα αξιοθέατά της αλλά και θέα που κόβει την ανάσα, οι ταράτσες της πόλης μετατρέπονται στο απόλυτο καλοκαιρινό meeting point. 

Galaxy Bar & RestaurantΡΟΙΝΤαMODERN rooftop diningCity ZenUpper AllBarrio, A for Athens, Bios και Couler Locale γίνονται τα στέκια μας για δροσιστικά cocktails κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com