Δέκα στέκια σε δέκα αγαπημένες πλατείες της πόλης

Το «πάμε πλατεία» μπορεί να μας θυμίζει τον Τζίμη από την επιτυχημένη σατυρική σειρά του Λάκη Λαζόπουλου «Δέκα Μικροί Μήτσοι» που έκανε θραύση κατά τη δεκαετία του ‘90, ωστόσο ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς.

Όχι μόνο ως όρος ή σημείο όπου μπορεί κάποιος να δώσει ραντεβού με τους φίλους του, αλλά και ως τόπος επιλογής για τη διασκέδαση του. Αδιαμφισβήτητα στις πλατείες κάθε περιοχής ή πόλης συγκεντρώνονται οι περισσότερες προτάσεις για καφέ ή ποτό.

Έτσι, συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας (και πολλών άλλων) στέκια σε πλατείες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, όπου ένας καφές, ένα ποτό ή ένα cocktail (κυρίως τα τελευταία χρόνια) αποτελούν και λόγο για να δώσουμε ραντεβού σε αυτές. Τι λέτε λοιπόν; Πάμε πλατεία;

Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Rock & Balls

rockballs_newsbeast

Το πρωτότυπο πάντρεμα των cocktails με κεφτέδες εκτόξευσαν το Rock & Balls, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Πλέον, μας περιμένει πιο ανανεωμένο από ποτέ με την κουζίνα του να εστιάζει στα ελληνικά πιάτα με ιαπωνικές αναφορές. Στα συν η ενημερωμένη cocktail list. Δες εδώ γιατί το Rock & Balls θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι.

Πλατεία Εξαρχείων

Floral

floral_newsbeast

Ιστορικό σημείο συνάντησης στο ισόγειο ενός σημαντικού αρχιτεκτονικά κτηρίου, το καφέ-βιβλιοπωλείο Floral αποτελεί θρύλο για την πλατεία Εξαρχείων. Ζεστό και πάντα γεμάτο κόσμο στο συγκεκριμένο στέκι μπορείς να πιεις τον καφέ ή να πάρεις το πρωϊνό σου μελετώντας. Μπες εδώ για να δεις περισσότερα για το Floral.

Πλατεία Κολωνακίου

DRY Caffe & Spuntino

dry_newsbeast

Μετρά λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας και αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς για την πλατεία του Κολωνακίου. Με μιλανέζικη αισθητική μας μυεί στην κουλτούρα της γείτονος και μας προσκαλεί για αυθεντικό espresso, κρασί ή cocktails μεταφέροντάς μας στην ιταλική μητρόπολη.

Info: Κουμπάρη 5, Πλατεία Κολωνακίου, τηλ. 21 0362 8782

Πλατεία Καρύτση

The Gin Joint

ginjoint_3_newsbeast

Από το όνομά του και μόνο, οι λάτρεις του gin παρακινούνται να δώσουν ραντεβού στη μπάρα του. Το The Gin Joint στην πλατεία Καρύτση, εξειδικεύεται στο gin, διαθέτει πάρα πολλές ποικιλίες και μας μεταφέρει στην Αμερική της ποτοαπαγόρευσης με το ιδιαίτερο concept του.Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το The Gin Joint εδώ.

Πλατεία Μαβίλης

Μπρίκι-Κύριος

kirios_newsbeast

Από τις προτάσεις μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα στέκια στην Πλατεία Μαβίλη, που την έχουν καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια ως σημείο αναφοράς τόσο για καφέ όσο και για ποτό. Το Μπρίκι -συνώνυμο της πλατείας- αποτελεί σταθερή αξία τόσο για όσους δραστηριοποιούνται στη γύρω περιοχή, όσο και για εκείνους που αναζητούν ένα στέκι στο κέντρο της πόλης. Πιο πρόσφατη άφιξη Ο Κύριος, classy επιλογή με εντυπωσιακό, κομψό και υψηλής αισθητικής χώρο, που δίνει έμφαση στα cocktails. Περισσότερες προτάσεις για nightlife στην Πλατεία Μαβίλη εδώ.

Πλατεία Κοτζιά

Spinster

spinster_newsbeast

Πίσω ακριβώς από το Δημαρχείο, στο κέντρο της Αθήνας, η «γεροντοκόρη», μας μεταφέρει στην εποχή της δεκαετίας του '50. Με ανάλογη διακόσμηση, το Spinster δημιουργήθηκε με σκοπό να μας κάνει να χορέψουμε με τους φίλους, σε ένα παρεΐστικο περιβάλλον. Μάθε περισσότερα για το Spinster εδώ.

Πλατεία Αυδή

Κλωστήριον

klostirion_newsbeast

Με όνομα εμπνευσμένο από την προηγούμενη χρήση του κτηρίου όπου στεγάζεται, το Κλωστήριον είναι ένα «χειροποίητο» cafe-cocktail bar. Χρησιμοποιώντας τα ξεχασμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στο πρώην κλωστοϋφαντουργείο -έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση και διαμόρφωση του χώρου- οι ιδιοκτήτες του δημιούργησαν από το μηδέν και μόνοι τους ένα στέκι που ήδη κάνει τη διαφορά. Ενημερώσου για την φιλοσοφία του Κλωστήριον εδώ.

Πλατεία Ηρώων

Beertime

beertime_newsbeast

Ιδιαίτερη μπυραρία στεγασμένη σε διατηρητέο κτήριο πάνω ακριβώς στην πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή. Η ατμόσφαιρα φιλόξενη, το περιβάλλον χαλαρό, το σέρβις ευχάριστο. Η μουσική αυστηρά Rock και συγκεκριμένα από την δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα. Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει σίγουρα είναι το γεγονός ότι στον κατάλογό του θα βρεις όλες τις μπύρες των ελληνικών μικρών ζυθοποιίων. Μάθε ποιες άλλες μπύρες θα βρεις στο Beertime εδώ.

Πλατεία Αβησσυνίας

Cafe Αβησσυνία

abissinia_newsbesat

Το Cafe Αβησσυνία ξεκίνησε το 1986 ως ένα μικρό tea house και σήμερα, αποτελεί κλασικό στέκι, με ελληνικούς μεζέδες, ρακί, ούζο, κρασί, μουσικές που θυμίζουν Ελλάδα και ένα ακορντεόν που θα κάνει όλους τους θαμώνες μια παρέα! Δες γιατί πρέπει να το επισκεφτείς έστω και μία φορά εδώ.

Πλατεία Μοναστηρακίου

A for Athens

aforathens_newsbeast

Εκτός από την εκπληκτική θέα στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, το A for Athens στον τελευταίο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου στην Πλατεία Μοναστηρακίου κεντρίζει το ενδιαφέρον και την προτίμηση του κοινού και για τα προσεγμένα cocktails του. Μάθε τα πάντα για το A for Athens εδώ.