Κουλούρι… για Γκίνες στην Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο αναμένεται να περικυκλώσει συμβολικά Λευκό Πύργο φιλοδοξούν να παρασκευάσουν αρτοποιοί της πόλης την ερχόμενη Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο του THESSALONIKI FOOD FESTIVAL του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα, σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης, θα έχει συνολικό μήκος 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο κουλούρι που έχει κατασκευαστεί στον κόσμο.

Για το σκοπό αυτό θα εργαστούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών “Προφήτης Ηλίας”, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν συνολικά 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σησάμι. Το κουλούρι θα παρουσιαστεί σε ειδική εξέδρα που θα στηθεί περιμετρικά του Λευκού Πύργου και στη συνέχεια θα μοιραστεί στους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη των “Μύλων Κρήτης” και της εταιρείας Αφοι Χαΐτογλου ΑΒΕΕ, οι οποίοι είναι και οι χορηγοί των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή του κουλουριού.

Η δράση στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην επιβεβαίωση της εντοπιότητας του κουλουριού, η ιστορία του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη της Θεσσαλονίκης.