Festival Μηδέν: Η βιντεοτέχνη ταξιδεύει σε Ελλάδα και Μόσχα

Το Festival Μηδέν, το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ βιντεοτέχνης που πραγµατοποιείται σε ανοιχτούς δηµόσιους χώρους, είναι µια ετήσια διοργάνωση για τη βιντεοτέχνη και τα νέα µέσα, που έχει σαν βάση την Καλαµάτα.

Το φεστιβάλ οργανώνει και διαχειρίζεται µια οµάδα εικαστικών καλλιτεχνών µε κοινή καταγωγή από την Καλαµάτα, µε την υποστήριξη του ∆ήµου Καλαµάτας, ενώ από το 2005, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και επιτυχηµένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας έναν σηµαντικό πόλο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή βιντεοτέχνη.

Φέτος, το φεστιβάλ ετοιµάζεται για την 9η διοργάνωση του στην Καλαµάτα τον προσεχή Ιούλιο, ενώ μια πρώτη γεύση μπορούμε να πάρουμε και στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η διοργάνωση της Αθήνας παρουσιάζει 3 ενότητες προβολών στο Back to Athens 2013, στο CAMP (Contemporary Art Meeting Point), αλλά και σε 8 επιπλέον χώρους με επτά εικαστικές επιμελητικές προτάσεις, δύο θεατρικές παραστάσεις, μουσικά events, προβολές, ομιλίες και παρουσιάσεις.

Στην Πλατεία Κοτζιά, στην περιοχή του Δημαρχιακού μεγάρου και καρδιά της Αθήνας, το ΒacktoAthens θα συγκεντρώσει το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δυναμικό σε μια φεστιβαλική συνένωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει -εκτός από τους καλλιτέχνες- τους κατοίκους, τα καταστήματα, τα γραφεία, τα εστιατόρια και τα καφέ της περιοχής με σκοπό τη γνωριμία και προσέγγιση του κοινού και εξοικείωση με την Πλατεία Κοτζιά.

Οι εκδηλώσεις του "Back to Athens" θα διαρκέσουν από τις 19 έως τις 28 Απριλίου, ενώ η παρουσίαση του Festival Μηδέν θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, στο ισόγειο του CAMP.

Οι ελληνική τέχνη όμως δεν θα περιοριστεί μόνο στα πλαίσια της Ελλάδας μιας και ήδη έχει ανακοινωθεί πως το Φεστιβάλ Μηδέν θα ταξιδέψει και στη Μόσχα και συγκεκριμένα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της πόλης, στο διάστημα 22 Απριλίου έως 5 Μαΐου.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων στην Αθήνα, αλλά και να μάθετε όλες τις επιπλέον πληροφορίες για τη διοργάνωση και το ταξίδι της στη Ρωσία.