Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, στην Ελλάδα

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD” κατά το οποίο γίνεται απευθείας σύνδεση της Ελλάδας με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, αυτή τη φορά μας συστήνει στον Zadonai.

Έτσι, οι φίλοι της όπερας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά στις 16 Μαρτίου το αριστούργημά του “ Francesca da Rimini”, στα πλαίσια του ξεχωριστού αυτό πολιτιστικού θεάματος, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Η όπερα “Francesca da Rimini” είναι ένα έργο του Zandonai, το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε στις αρχές του 20ου αιώνα, σε μια σύγχρονη σκηνοθεσία, πληθωρική και άκρως ρεαλιστική υπογεγραμμένη από τον ταλαντούχο Piero Faggioni. Η ιστορία παρουσιάζει το δράμα της FrancescadaRimini (Eva-MariaWestbroek), της πλούσιας αριστοκράτισσας την οποία εξαπατούν με σκοπό να παντρευτεί τονκτηνώδη Τζιαντσιότο (Mark Delavan), αντί του αληθινού αγαπημένου της Πάολο (Marcello Giordani). Στον ρόλο του επίβουλου Μαλατεστίνο συναντάμε τον Robert Brubaker. Την ορχήστρα διευθύνει ο Marco Armiliato.

Η παράσταση θα μεταδοθεί στις 16 Μαρτίου από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής, καθώς και από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, το Κινηματοθέατρο “Αχίλλειον” Βόλου, το Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” της Λευκάδας και το Θέατρο “Ριάλτο” στη Λεμεσό.

Η ίδια παράσταση θα μεταδοθεί στην Πάτρα στις 23 Μαρτίου, από το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, πατήστε εδώ