Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης στη Θεσσαλονίκη

Όσοι βρεθούν στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαρτίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά ένα άκρως ενδιαφέρον μουσικό γεγονός.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Παιδιά Εν Δράσει” και το free press ΕΞΩΣΤΗΣ διοργανώνουν το “2o Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης” την Παρασκευή 15 Μαρτίου μεταμορφώνοντας τον πολυχώρο πολιτισμού το Block 33 σε σκηνικό βγαλμένο από τις ταινές του Emir Kusturica.

Στόχος του φεστιβάλ, είναι να αναδείξει την ποικιλoμορφία των πολιτισμών, της κουλτούρας των λαών και των κοινών στοιχείων των ανθρώπων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ενώ το φετινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχές καλλιτεχνών από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ νέων καλλιτεχνών, τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών, ενώ παράλληλα στοχεύει στο να αποτελέσει τη γέφυρα συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της περιοχής, όπως προξενεία, πρεσβείες, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι.

Για μία ημέρα οι επισκέπτες του Block 33 θα ταξιδέψουν σε πόλεις της Βαλκανικής χερσονήσου μέσα από βιντεοπροβολές, θα μαγευτούν από εικόνες βαλκάνιων κινηματογραφιστών και φωτογράφων, θα γευτούν νοστιμιές της Βαλκανικής κουζίνας και θα διασκεδάσουν με μουσικές και ήχους βαλκανικούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 - Την έκθεση “Αλβανοί στην Ελλάδα” από τον Roland Tasho, σε συνεργασία με την Αλβανική Πρεσβεία στην Θεσσαλονίκη

- Γεύσεις από τα Βαλκάνια του εστιατορίου Buba Mara

- Προβολές ταινιών μικρού μήκους Βαλκάνιων κινηματογραφιστών

- Προβολές επεισοδίων της τηλεοπτικής εκπομπής BalkanExpress, της ΕΡΤ3

- Μουσική από τα συγκροτήματα SUPERHIKS (ΠΓΔΜ), Baildsa (Ελλάδα), Oratnitsa(Βουλγαρία), Τα Χάλκινα της Καστοριάς και τους Daltov (Πτολεμαϊδα)

Είσοδος: 5 ευρώ

Ώρα: 18:00

(26ης Οκτωβρίου 33 , Πρώην σφαγεία Θεσσαλονίκης)