Late Night-Blitz: Θα το δω γιατί είναι (και) Ελληνικό

Μετά από τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις τους σε Βερολίνο και Παρίσι, η Blitz, η πλέον αναγνωρισμένη ελληνική ομάδα devised theater (θέατρο επινόησης) της νεότερης γενιάς, φτάνει ως τη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και την κατακτά.

Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στις 31 Οκτωβρίου, όμως προλαβαίνεις να κλείσεις θέσεις ως και τις 18 Νοεμβρίου καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα των Blitz;

Γράφουν πάντα από κοινού τα κείμενά τους, συμπρωταγωνιστούν και συν-σκηνοθετούν έχοντας πάντα ως κεντρικό τους άξονα πως είναι “ομάδα”.

Μέσα από την τωρινή τους παραγωγή, το Late Night, έχουν ως σκοπό να στήσουν μια παράδοξη αλληγορία μέσα από την οποία μας αφηγούνται τι σημαίνει το να βιώνεις το τέλος μιας εποχής.

Το Late Night εκτυλίσσεται αργά τη νύχτα, σε μια αίθουσα χορού. Εκεί, μια ομήγυρη τραγουδά και χορεύει, μια απόκοσμη φωνή δίνει οδηγίες και παραγγέλματα, μια επιγραφή από νέον αναβοσβήνει διαρκώς κι εκείνοι, ζαλισμένοι από το ποτό, επιδίδονται σε προσωπικές εξομολογήσεις. Έτσι, σκηνοθετώντας μια νύχτα πάνω από την Ευρώπη, οι blitz συνθέτουν μια αφήγηση σε μια αίθουσα χορού.

Όσο για τη συνέχεια του Late Night, με το πέρας των παραστάσεων στη Στέγη Γραμμάτων, θα το δούμε να περιοδεύει στη Γαλλία, ταξιδεύοντας έτσι το ελληνικό ταλέντο σε όλο τον κόσμο.

Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 210 9005800

Εισιτήρια: 18ευρώ